• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Eskil'de Kutlu Doğum Haftası'na yoğun ilgi!

Eskil'de  Kutlu Doğum Haftası'na yoğun ilgi!
Eskil Belediyesi ve Eskil Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenledi.

Eskil Belediye çok amaçlı salonda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Yavuz Kartal, Belediye Başkanı Niyazi Alçay, İlçe Müftüsü Ali Tuna, Belediye Başkan vekili Hacı Ömer Oruç, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve istiklal Marşı, devamında 2011 yılında Kuran-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Tayfur Sönmez tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında İlçe Müftüsü Ali tuna ve Belediye Başkanı Niyazi Alçay açılış konuşmalarını yaptı. 
İlçe Müftüsü Ali tuna: “Gül deyince akla Hz. Peygamber gelir, Hz. Peygamber deyince akla gül gelir” Programın açılışında konuşan Eskil Müftüsü Ali Tuna, Hz. Peygamber’in, doğumunun dünyanın her yerinde coşkuyla kutlandığını belirterek, Kutlu Doğum Haftasının sevgi, barış ve diyalogu devam ettirmesi dileklerinde bulundu. Genç” Gül deyince akla Hz. Muhammed gelir, Hz Muhammed deyince akla gül gelir .”dedi. Programa katılanlara Gülsuyu ikramı ve gül dağıtıldı
ALÇAY: O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz.

Programda konuşan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Kutlu Doğum Haftası programlarının Hz. Peygamberi anma değil, anlama etkinlikleri olduğunu belirterek şöyle dedi:” Âlemlere Rahmet, Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed’in doğumunun 1446.’ıncı yılında sizlerle olmaktan çok mutluyum. Sizlerin önceliği bizim önceliğimizdir. Kutlu Doğum haftasına dair yapılan etkinlikler aslında O’nu anma değil, anlama programlarıdır. O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz. Allah milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın. Kutlu Doğum Haftası, İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirsin.”dedi.

Sonrasında program 4–6 yaş grubu Diyanet kreşi öğrencilerinin gösterisi ardından (Eğitimci- Yazar) Sait Çamlıca’nın güzel anlatımıyla ‘’Hz. Peygamber ve Güven Toplumunun İnşası’’ Konulu Konferansla devam etti. Daha sonra Dini Musiki Sanatçısı Ender Tekin’in seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri büyük beğeni topladı. Program Hadis ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve yemek ikramı ile son buldu.

1-011.png2-015.png3-017.png4-015.png5-007.pnguntitled-009.png7-001.png8-001.png9-001.png10-001.png12-001.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00