• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Eskil MYO'nun anahtarı Rektör Şahin'e teslim edildi

Eskil MYO'nun anahtarı Rektör Şahin'e teslim edildi
Eskil Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında Aksaray Üniversitesi Eskil MYO’nun anahtarı Aksaray Üniversitesi rektörü Yusuf Şahin’e teslim edildi.

Haber: Hilmi YOL

Eskil’in rüyası olarak bilinen Eskil Meslek Yüksek Okulu verilen mücadelelerin ardından nihai sona geldi. Okul müdürü ve akademik kadronun tamamlanmasının ardından Eskil Belediyesi okul binasının tamamladı ve verilen iftar yemeğiyle okulun anahtarını ASÜ rektörü Yusuf Şahin’e teslim etti. Yapılan programa Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan, Aksaray Üniversitesi rektörü Yusuf Şahin, Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay, Aksaray Üniversitesi Eskil MYO müdürü İlker Çamkerten, siyasiler, STK temsilcileri ve köy muhtarları katıldı.

Programda önce ilçemize gelen ASÜ öğretim üyeleri Eskil MYO binasını gezdiler. Binanın beklenene cevap vereceğini ifade eden ziyaretçiler bazı eksiklerin olduğunu ve kısa zamanda halledileceğini dile getirdiler. Yapılan incelemenin ardından iftar yemeğine geçildi. Yemekten sonra konuşma yapan Eskil Eğitim Derneği başkanı Necati Belgemen, ”Eskilimiz bir hizmete daha kavuştu. İnşallah bu hizmeti hep birlikte büyütmek bizim boynumuzun borcu. Dernek olarak 30 bin TL’ye proje çizdirdik. İnşallah ilerleyen en kısa zaman içinde okulumuzla ilgili binalar yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Okul müdürü İlker Çamkerten yaptığı açıklamada,” Ben ilk görevlendirildiğimde Eskil’de işimin zor olduğunu söylediler. Fakat ben hayatımda hiç bu kadar rahat çalıştığım bir yer olmadı. Eskil halkı çok hevesli. Kısa zamanda başkanımın girişimleriyle okul binamız tamamlandı. Birkaç eksiğimiz var . Onlarıda Necip Çeçen bey, Tüzünler A.Ş. bir kısmını halledecekler. Bunlar en az ve önemsiz olan eksikler kısa zamanda çözülür. Deste olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay konuşmasında, ”Eskilin ve Eskillinin nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu bu hizmet için çalışırken gördük. Siyasilerinden tutun, STK temsilcilerine, Vatandaşından tutun, muhtarlarına herkes bir oldu. Bakın şurada eksikler söylenirken bile bir anda çözüm bulundu. Bu hizmet ilçemizin ufkunu açacaktır. Bundan on yıl önceki Eskil’e bakın, birde şimdiki Eskil’e. İnşallah önümüzde ki yıllarda daha iyi olacak. Okulun ilçemize kazandırılmasında en büyük payı olan sayın rektörümüz Yusuf Şahin’e, Aksaray valimize, Eskil Kaymakamımıza, Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Programda sıralamaya göre Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan’ın konuşma yapacağı sırada büyük bir nezaket örneği gösteren Aksaray Üniversitesi rektörü Yusuf Şahin kürsüye geçti. Şahin, ”Bizim aldığımız devlet terbiyesinde devlet büyüklerinin olduğu ortamda devlete karşı bizde bir saygı vardır. O yüzden onlar bizim hep bir önümüzdedir. Bu nedenle son konuşma hakkını ilçe kaymakamımıza bıraktım. Eskil MYO için gelinen yol ortada. Nihai sona geldik. Bu hizmetin kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yıl 40 öğrenci kontenjanı ayrıttık" dedi.

 Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan konuşmasında,”Aksaray Üniversitesi rektörü Sayın Yusuf Şahin bugün yaptığı nezaketle, üstünlüğün protokolde değil nezakette olduğunu sergiledi. Kendisine bu ince davranışından dolayı teşekkür ederim. Eskilimizin önemli hizmetlerinden biriside eğitim üzerine olandır. Bu hizmeti Eskilimiz çok iyi bir şekilde değerlendirecek ve daha güçlenmesi için çaba sarfedecektir. İnşallah Eskilimizi daha iyi günler bekliyor olacak. Okulun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00