• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Erel, “Gelecek Nesillerimiz Adına Umut Bağladığımız Gerçek Güç Öğretmenlerimizdir”

Erel, “Gelecek Nesillerimiz Adına Umut Bağladığımız Gerçek Güç Öğretmenlerimizdir”
MHP Aksaray İl Başkan Ayhan Erel 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
MHP Aksaray İl Başkan Ayhan Erel  mesajında;
Türk milletinin geleceğini hazırlayan ve şekillendiren muhterem öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nde; sevgiyle, hürmetle üzerimizdeki emeklerini ve haklarını bir kez daha anmanın kıvancını yaşamaktayız.
Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır.
Aziz millet fertlerinin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, takındıkları müşterek tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür.
Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yeni nesillerin, öğretmenlerin eseri olacağının ifadesi, bu kutlu görevi yürütenlerin aldıkları sorumluluğun ve kendilerine verilen değerin açık bir göstergesidir.
Ne var ki, en başta geçimlerini sağlamakta zorluk çeken öğretmenlerimizin birçok sorun ve sıkıntıları olduğu hepimizin malumudur.
Çocuklarımızı eğiten ve geliştiren, analitik düşünme ve bakış açısını kazandıran, şefkatli davranış ve mütevazı bir duruşla çok önemli bir görev icra eden öğretmenlerimizin sorunları, iyice kronik bir hal almış durumdadır.
Özverinin sınırına gelmiş olan bir dayanma gücüyle ayakta kalmaya çalışan öğretmenlerin meseleleri, sorumluluk ve ciddiyetle bir an önce ele alınmalıdır.
Bunalım geçirmekte olan milletlerin gelecek idealinin belirsizliklere saplanacağını, hayal kırıklığına uğramış toplumlarda çözülmenin başlayacağı ilk yerin ahlakta görüleceğini ve öğretmenler olmadan bu tehlikelerle başa çıkabilmenin çok zor olacağını anlamak gerekmektedir.
Eğitim yoluyla kendi varlılığının öznesi olmayı öğrenen insanımız, akıl yoluyla tutkuları denetim altına alan bir olgunluğa da sahip olacak ve sorunları çözen bir iradeyi her daim gösterebilecektir.
Eleştirisel ve yenilikçi düşüncenin, milli kültür ve tarih şuuruyla iç içe geçmesiyle, dününe sahip çıkan, bugünün farkında olan ve yarınlarda da bağımsız yaşama konusunda asla pazarlık yapmayacak olan zihniyetlerin yetişebilmesi elbette öncelikle öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.
Zihinsel bir etkinlik olduğu kadar, ahlaksal bir süreçte olan eğitim; aynı zamanda birlikte yaşama ve milli birlik ve beraberliğimizin temellerinin atıldığı bir alan olması bakımından da çok önemli bir işlevi icra etmektedir.
İçinden geçtiğimiz dönemde, sahnelenen ve milletimizin kahir ekseriyetini endişelendiren rezaletlerin ve ayrıştırıcı emellerin gelecekte tekrar etmemesi, ancak ve ancak değerli öğretmenlerimizin milli bilinci evlatlarımıza vermesiyle mümkün olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her yöresinde görev yapan ve uzun yıllar çalışarak emekli olmuş öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” en iyi dileklerimle kutluyor; hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yâd ediyorum.
Av. Ayhan EREL
MHP İL BAŞK
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00