• BIST 10141.82
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Dört Sınıf Tek Öğretmen

Dört Sınıf Tek Öğretmen
Dört Sınıf Tek Öğretmen

Denizli’nin Tavas İlçesindeki Ebecik Köyü İlkokulu’nda, 4 sınıf bir arada eğitim görüyor. 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sınıflara aynı anda tek öğretmen ders veriyor. Günde 6 saat ders işlenen okulda, sınıf başına 1,5 saat ders düşüyor. Duruma tepki gösteren öğrenci velileri, “Çocuklarımız mağdur. Öğretmen atanmasını istiyoruz” diyor.

30 ALTINA BİR HOCA

Birleştirilmiş sınıf uygulamasının yapıldığı ilkokullarda,4+4+4 eğitim sistemine adaptasyon sorunu yaşanıyor. Geçen yıl 3 sınıfın bir arada eğitim gördüğü okullara bu yıl 4’üncü sınıflarda eklendi. Mevzuata göre sınıf mevcudu 30’un üzerinde olan okullarda iki öğretmen görev alabiliyor.1.ve 2.inci sınıflara bir 3’üncü ve 4’üncü sınıflara ise bir öğretmen ders veriyor. Ancak sınıf mevcudu 30’un altında kalan bazı köy okullarında 4 sınıf bir arada eğitim görüyor. Bu okullardan biride Denizli’nin Tavas İlçesine bağlı Ebecik Köyü İlkokulu.

BİRİNİ GERİ ALDILAR

Yıllardır sadece bir öğretmenin bulunduğu okulda, bu eğitim dönemi başında bir öğretmen daha görevlendirildi. Ancak bir süre sonra okulda öğrenci mevcudu 26 olduğu gerekçesiyle Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘iki öğretmen fazla ‘ diyerek öğretmenlerden birini geri aldı. Tek öğretmenin kaldığı okulda yaklaşık bir aydır,1’inci, 2’inci,3’üncü ve 4’üncü sınıflar bir arada eğitim görüyor. Okulda günde bir sınıfa 1,5 saat zaman ayırabiliyor. Öğretmen bir sınıfa ders verdiği sırada diğerleri okuma-yazma çalışması yaparak sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

4+4+4 UYUMSUZLUĞU

Okulda 3 yıldır görev yapan öğretmen Temel Ünal konuyla ilgili açıklama yapmazken, duruma tepki gösteren öğrenci velileri, okula bir an önce öğretmen atanması istiyor. Yeni gelen öğretmenin geri alınmasının ardından 3 gün boyunca çocuklarını okula göndermediklerini anlatan öğrenci velisi Nevres Küçükel ,”Tepkimizi koyduk. Değişen bir şey olmadı. Bizde çocuklarımızı okula göndermek zorunda kaldık. İlk üç sınıfın dersleri ortak olduğu için önceki yıllarda sorun çıkmıyordu. Ancak 4’üncü sınıfın dersleri farklı. Bu yüzden çocuklar mağdur oluyor. Bu şartlarda öğrenciler nasıl başarılı olabilir? Öğretmen istiyoruz.” dedi.

 

 Sabah Gazetesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00