• BIST 10173.42
  • Altın 2435.967
  • Dolar 32.2582
  • Euro 34.9185
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Devlet Destekli Tarım Sigortanızı Yaptırmak İçin Geç Kalmayın

Devlet Destekli Tarım Sigortanızı Yaptırmak İçin Geç Kalmayın
Devlet Destekli Tarım Sigortanızı Yaptırmak İçin Geç Kalmayın

Devletin Tarım Sigortalarına yapmış olduğu yüzde 50 prim desteği ile çiftçilerimiz tek geçim kaynağı olan ürünlerini, hayvanlarını, seralarını sigortaladıkları taktirde sigorta primlerinin sadece yarısını ödeyecekler.

 

5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu Haziran 2005’te yasalaşmasından sonra 1 Haziran 2006’dan itibaren hayata geçirilmeye başlandı.  Devletin Tarım Sigortalarına yapmış olduğu yüzde 50 prim desteği ile artık çiftçilerimiz tek geçim kaynağı olan ürünlerini, hayvanlarını, seralarını sigortaladıkları taktirde sigorta primlerinin yarısını ödeyecekler.

 

TARIM SİGORTALARI HAVUZU (TARSİM) NEDİR?

 

Tarım sektörü, dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra ekonomik, sosyal, siyasal, teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen, son derece hassas bir faaliyet sahası olarak kendine özgü bir yapıya sahip. Bu açıdan bakıldığında, tarımın insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunu etkili bir şekilde yerine getirmesi; tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle doğrudan ilişkili olduğu görülüyor. Bu nedenler, gelişmiş ülkeler, uyguladıkları çeşitli korumacılık politikaları, “Risk Yönetim Programları” ve bu programlar içerisinde önemli bir yer alan; “Tarım Sigortaları Uygulamaları” ile risk paylaşımını ve transferlerini gerçekleştiriyorlar. 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamındaki risklerin teminat altına alınması, standart sigorta poliçelerinin belirlenmesi, hasar organizasyonları, tazminat ödemelerinin yapılması, tarım sigortalarının geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve diğer teknik hizmetlerin yürütülmesi amacıyla Tarım Sigortaları Havuzu kuruldu. Sigorta şirketlerinin yaptığı poliçe satışı dışında kalan tüm faaliyetler, havuz adına TARSIM tarafından yürütülüyor.

 

 

TARLA ÜRÜNLERİNİZİ VE SEBZELERİNİZİ HANGİ TEHLİKELERE KARŞI GÜVENCE ALTINA ALABİLİRSİNİZ

 

Sigorta kapsamı Devlet tarafından kabul ve ilan edilmiş.Genel ve Teknik Şartlarda belirtilmiştir.

Bu çerçevede tarla ürünleriniz.sebzeleriniz.kesme çiçekleriniz DOLU,FIRTINA,HORTUM,YANGIN,DEPREM ve HEYELAN

Risklerinin neden olduğu miktar kaybına karşı sigortalanır.

 

TARIM SİGORTASI   YAPTIRMAK İÇİN ÇİFTÇİLERİMİZİN NE YAPMASI GEREKİYOR

 

Tarım sigortasını yaptırabilmek için çiftçilerimizin bulundukları İl Tarım veya İlçe Tarıma giderek 2011 ÇKS belgelerini yaptırmaları yeterlidir.

 

 

Terlemez Sigorta Şirket Müdürü Mevlüt TERLEMEZ 2006 da başlayan ve yarısı Devlet tarafından ödenen Tarım sigortasını

Eskilimizin bütün Yaylalarını,Köylerini,Kasabalarını tek tek gezerek Çiftçilerimize tarım sigortasının faydalarını ve ne gibi kazanç sağladığını anlatmak için  kapı kapı gezdiklerini ve Tarım sigortasını çiftçilerle  ilk olarak kendilerinin tanıştırdığını 2006 tan bu yanada bir çok hasar olduğunu ürünleri hasar gören çifçilerimizinde hasarlarının Tarsim tarafından karşılanıp maduriyetleri giderilince çok mutlu olduklarını bildirdi.

 

Çiftçimizin sigorta karşılığında servet ödemeyeceğini çok cüzzi bir miktarla ürününü sigorta ettireceğini bir örnek vererek

Şöyle açıkladı:

 

100 dekar sulu buğday ı bulunan vatandaşımız  ürün bedeli yani satış fiyatını 470.00tl olarak dekara verimide 400 kg

olarak hesaplarsak bu çiftcimizin tarlasında yaklaşık olarak 18,000,00tl lik ürünü bulunuyor bununda sigorta bedeli 400,00tl dır.yarısını devlet ödediği için çiftçimizin ödeyeceği miktar 200,00tl dır.yani 18,000,00 tl lik ürününüzü  200,00tl ye  sigortalatmış oluyorsunuz.ayrıca bu parayıda hemen ödemiyorsunuz hasat zamanında ödüyorsunuz.Bu fiyat çiftçimizin isteğine göre satış fiyatını ve dekara verimi düşük veya yüksek gösterdiğinde değişebilir dedi.

 

TERLEMEZ SİGORTA ŞİRKET MÜDÜRÜ Mevlüt TERLEMEZ çiftcilerimizin ürünlerini sigorta ettirmede acele etmelerini son poliçe kabulunun mayıs sonunda biteceğini kaydetti.

 

ÜRÜNLERİNİ SİGORTA EDECEK VATANDAŞLARIMIZ TERLEMEZ SİGORTA İLE İRTİBATA GEÇE BİLİRLER.

 

DENİZ SİGORTA TERLEMEZ ŞUBESİ

ARACILIK VE DANIŞ.HİZMT.LTD.ŞTİ.

mail:sube.terlemez@denizsigorta.com.tr                         

 TEL:0332 237 99 71

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00