• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Bugün Bereat Kandili

Bugün Bereat Kandili
Bugün Bereat Kandili

*Bereat  Kandili Yüce Kitabımız Hz. Kuran’ın Gök Semasından Yer Semasına indirildiği gece olmasının yanında Mübarek Ramazandan önceki son kandil olduğundan gücü yetenlerin bu mübarek gecenin gündüzünü oruçlu,gecesini ise ibadetle geçirilmesi gerekiyor.

12 Ayın Sultanı mübarek Ramazan ayına iki hafta kadar bir zamanın kaldığı şu günlerde  Yüce Allah(C.C.)ımızın biz kullarına bahşettiği Ramazan ayından önceki son kandil olan bu akşam idrak edeceğimiz güzel gecenin gündüzüyle  gecesinin dolu,dolu geçirilmesi gerekiyor.

Yüce Kitabımız Hz. Kuran’da Yüceler,Yücesi Mabudumuzun bizzat gönderdiği kitabımız olan Kuranı Kerimin üstüne and içtikten sonra ”Apaçık kitab-a andolsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik Çünkü biz onunla insanları uyarmaktayız O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir''(Duhan Suresi 2,3,4,5 ve 6. Ayeti Kerimeler)’diye belirttiği bu ayette geçen 'mübarek gece Bereat gecesidir.

                                 KURANI KERİM

BU GECE YEDİNCİ SEMADAN DÜNYA SEMASINA İNDİRİLDİ

     Çünkü Yüce Kitabımız Hz. Kuran bu gecede, Yedinci semadan dünya semasına indirildi

  Ömrü olanların yetişeceği Ramazan içinde idrak edeceğimiz içinde onun olmadığı 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde ise ilk kez Kuranı kerimin ayetleri Yüce Yaratanımız tarafından elçi Meleği Hz. Cebrail(A.S.) aracılığıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’ efendimize indirilmeye başlandı.

    Yüceler Yücesi Rabbimiz Yüce kitabının bir başka Ayetinde ise (Benden onlara) De ki: “Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım. Allah’ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir.”(Zümmer Suresi 53. Ayeti Kerime) “diye bize müjdelediği bu gecede tüm Müslümanların geçmiş tüm günahlarından samimiyetle pişman olmaları.

     Bu pişmanlıkla asla ve asla bir daha bu günahları işlemeyeceklerini belirten Tövbeyi istiğfarda bulunmaları.

      Hem bu gecenin rahmetinden daha fazla faydalanmak,hemde,Mübarek Ramazan’a vücudumuzu hazırlamak için bu günü oruçla geçmeleri,gecesini ise akraba,eş dost,hasta ziyaretiyle geçirmeleri,yetimler,yolda,zorda kalanlarla,aç ve açıkta kalanlara imkanları nispetinde yardımcı olmaları.

     Kandil gecesini  mümkün olduğunca Camilerde cemaatle geçirmeleri,aynı şekilde sabah Namazını da Cemaatle kılmaları  ilahiyatçılar tarafından ısrarlı şekilde belirtiliyor.(Haber Ali Genç)

(*) Bu haberi yazarken ilgili ayetleri Formdaş ve Okurgah com sitelerinden aldım. Emekleri geçenlerin kendileriyle ataları ve ecdatlarından Allah(C.C.) razı olsun.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00