• BIST 9994.61
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ATSO Başkanı Koçaş; “Fiş ve Faturada yeni dönem başladı ”

ATSO Başkanı Koçaş; “Fiş ve Faturada yeni dönem başladı ”
ATSO Başkanı Koçaş; “Fiş ve Faturada yeni dönem başladı ”

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ticaret Kanunun değişikliğimimyürütmeye konulması ile birlikte yeni basılacak belgelerde ticaret unvanı, mersis numarası veticari işletmenin merkezinin belirtilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

6102 sayılıTürk Ticaret Kanunu'nun, 6335 sayılı Kanunun 6.maddesiyle değiştirilen 39/2maddesine göre; işletmeyle ilgili olarak düzenlenen ticari mektuplarda veticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde 01.01.2014 tarihiitibariyle bulunması gereken bilgiler ile internet sitesi kurmak zorunda olanişletmelerin sitelerinde ayrıca yayınlaması gereken bilgiler aşağıdadır.

1)İNTERNETSİTESİ KURMA MECBURİYETİNDE OLMAYANLARIN FATURA VE FATURA YERİNE GEÇENBELGELERİNDE GÖSTERİLMESİ GEREKEN BİLGİLER:

1. MersisNumarası, 2. Ticaret Unvanı, 3. İşletmenin Merkez Adresi.

2)İNTERNETSİTESİ KURMA MECBURİYETİNDE OLANLARIN FATURA VE FATURA YERİNE GEÇENBELGELERİNDE GÖSTERİLMESİ GEREKEN BİLGİLER:

 1. Mersis Numarası, 2. Ticaret Unvanı, 3.İşletmenin Merkez Adresi, 4. Tescil Edilmiş İnternet Sitesi Adresi.

3) İNTERNETSİTESİ KURMAK ZORUNDA OLANLAR İÇİN İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANMASI GEREKENBİLGİLER:

1. MersisNumarası 2. Ticaret Unvanı, 3. İşletmenin Merkez Adresi, 4. Tescil Edilmişİnternet Sitesi Adresi. 5. Anonim Şirketlerde ( Yönetim Kurulu Başkan VeÜyelerinin Adları Ve Soyadları, Taahhüt Edilen Ve Ödenen Sermaye Miktarı), 6.Limited Şirketlerde (Müdürlerin Adları Ve Soyadları, Taahhüt Edilen Ve ÖdenenSermaye Miktarı) 7. Eshamlı Komandit Şirketlerde (Yöneticilerin adları vesoyadları, taahhüt edilen ve ödenen sermaye miktarı) Ticari mektuplar, birticari işe ilişkin tüm yazışmalardır. Dolayısıyla tacirin bir ticari işeyönelik olarak düzenlediği tüm yazılarında maddede belirtilen bilgilerigöstermesi zorunludur.

Bu çerçevede,tacirlerimizin 1 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında kullanacakları belgeleribastırırken bu belgelerde, ticaret unvanının, MERSİS numarasının (MERSİSnumarası verilmeyenler ticaret sicili numarasının) ve ticari işletmeninmerkezinin (bağımsız denetime tabi tacirler bu bilgilere ek olarak internetsitesi adresi) gösterilmesine dikkat etmeleri, 1 Ocak 2014 tarihi öncesindebastırılan belgelerin bu tarih sonrasında da kullanılması halinde, bubelgelerde de anılan bilgilerin gösterilmesini (bilgileri içerecek şekildehazırlanan kaşelerin bu belgelere vurulması) sağlamaları, yazar kasalardanalınan perakende satış fişlerinde madde kapsamındaki bilgilere yer verilmesiniteminen gerekli program değişikliklerini yaptırmaları veya programdeğişikliğine gidilinceye kadar bilgileri içerecek kaşeyi fişlerin önüne veyaarkasına vurmaları gerekmektedir.” Dedi

Ayrıca ATSOBaşkanı Koçaş, söz konusu bilgileringösterilmemesi halinde ticareti yapan kişilere 2 bin 240 lira para cezasıuygulanacağını da vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00