• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

ATO’dan Kıdem Tazminatı Fonu’na Destek…

ATO’dan Kıdem Tazminatı Fonu’na Destek…
ATO’dan Kıdem Tazminatı Fonu’na Destek…

     Bezci, ATO olarak kıdem tazminatı konusunda taraf olduklarını ve yasaldüzenleme oluşturuluncaya kadar her aşamayı takip edip müdahil olacaklarınıbildirdi.

 

28 EYLÜL 2013- Ankara Ticaret Odası Yönetim KuruluBaşkanı Salih Bezci, 150 bini aşkın işverenin üye olduğu, Türkiye’nin ikinci büyük odası olarak KıdemTazminatı Fonu kurulmasını desteklediklerini söyledi. Bezci, Başbakan’ın “Türkiye’nin iç huzuru, barışı her şeyden önceçalışma hayatının huzuruna bağlıdır” sözlerini sonuna kadar desteklediklerinibelirterek, “Çalışma hayatının huzurunusağlamak ve korumak için biz de elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

 

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, 9 yıldır toplanamayan ÇalışmaMeclisi’nin kıdem tazminatı, esnek çalışma, taşeronluk gibi iş yaşamınıilgilendiren konuları görüşmek üzere toplandığını hatırlattı. Toplantıya AnkaraTicaret Odası’ndan bir heyetin de katıldığını kaydeden Bezci, iş yaşamının sadece işçi ya da sadece işveren tarafınınfayda sağlamasıyla sağlıklı şekilde işlemeyeceğini söyledi. Bezci, “İşçi olmadan işveren olmaz, işverenolmadan da işçi olmaz. İki kesimin de varlığını sürdürmesi birbirine bağlı. Buyüzden bir tarafın fayda sağlayıp öteki tarafın zarar göreceği bir çalışmahayatı ekonomiyi de arzulanan hedeflere taşımaz” diye konuştu.

 

-ATO MECLİSİNDE “ÇALIŞMA KOMİSYONU”-

 

Ankara Ticaret Odası meclis ve komite üyelerinin de iş yaşamınıilgilendiren konuları gerek komite toplantılarında gerekse meclistoplantılarında dile getirdiğini kaydeden Bezci,en son yapılan meclis toplantısında çalışma hayatına getirilecek yasaldüzenlemelere müdahil olacak çalışmaları yapmak üzere bir komisyonoluşturulduğunu bildirdi.

 

Çalışma Komisyonu’nun baştakıdem tazminatı olmak üzere, taşeronluk,  esnek istihdam gibi konuları detaylıcainceleyerek, işverenler açısından raporlayacağını anlatan Bezci, şunları söyledi:

 

“Türkiye ekonomisinin büyümesi ve yeni istihdamalanlarının açılmasının özel sektörün güçlü olmasına bağlı olduğu gerçeğinikimse inkar edemez. Ankara Ticaret Odası komite ve meclis üyelerimiz reel sektörüncanlanması ve uluslararası rekabet gücünün artması için çalışma barışını bozanunsurların zaman geçirmeden düzenlenmesi gerektiğine inanıyor. Kıdem tazminatıbazı küçük ve orta boy işletmelerimiz için sermayelerinin sıfırlanması anlamınageliyor. Taşeron firmalar önceki işverenden tahsil edilemeyen kıdemtazminatlarından da sorumlu tutularak iş yapamaz duruma getiriliyor. Konuişveren için de can yakıcı hale bürünmüştür. Biz Ankara Ticaret Odası olarakkıdem tazminatı konusunda tarafız ve bizim de razı olacağımız bir yasaldüzenleme oluşturuluncaya kadar her aşamayı takip ederek müdahale etmekararlılığındayız”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00