• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

ASÜ’de kursiyerler yabancılara türkçe öğretimi sertifikası aldı

ASÜ’de kursiyerler  yabancılara türkçe öğretimi sertifikası aldı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜSEM) tarafından düzenlenen “Yabancılara Türkçe Öğretimi” konulu seminer sona erdi. İlgili seminere katılıp başarı sağlayan 11 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı ve yabancılara Türkçe öğretmenin çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’nin hem kendi iradesi dâhilinde, hem de kendi iradesi dışında yabancı uyruklu öğrenci çektiğini kaydeden Şahin, “Bir Osmanlı bakiyesi olmanın getirdiği sorumlulukla kapımızı açtığımız göçmenler, insanlar var. Bunlar, Türkiye’de hayata tutunmaya çalışıyor. Bu insanlara Türkçe öğretebilecek arkadaşlarımızın sayısının artması bizim açımızdan çok önemlidir” dedi. Yabancı öğrenci alımı konusunda ASÜ’nün ciddi şekilde çalıştığını da ifade eden Rektör Şahin, şöyle devam etti: “4 yıl önce 20 yabancı öğrenci ile süreç başladı ve sonraki yıl sayı 140’a ve ardından da 440’a ulaştı. Bugün 700 civarında yabancı öğrencimiz var. Yeni binalarımızın bitmesiyle birlikte yabancı öğrenci sayımız kısa sürede bin bandına ulaşacaktır. Ülke çeşitliliğini de arttırmak istiyoruz.” Törende ASÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mutlu Uygun da kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Rektör Şahin sertifika alan kursiyerlere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ise seminerin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere belgelerini takdim etti.

80 saat süren eğitimin ardından alınan sertifika, yurtiçi ve yurtdışındaki Türkçe Öğretim Merkezlerinde kullanılabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00