• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Ziraat Odasından, Biçerdöver fiyatlarına sabitleme!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil tarım arazisi olarak Konya ovasında en büyük yerleşim yerine sahip ilçelerin başında geliyor. Eski’den buğday, arpa, çavdar, yulaf ve mercimek hasadı olurdu. Şimdi az para kazandıran yulaf, çavdar ve Mercimek’e çok fazla rağbet yok günümüzde daha çok buğday arpa olsa da çok daha çok mısır ve ayçiçeği hasadı ile çiftçi geçimini sağlamaya çalışıyor. 

Çiftçi bu yıl geçen yıla göre daha zor bir dönemden geçiyor. Bu yıl Eskil’in ve bölgede etkili olan dolu yağışından dolayı mahsullerin hasar görmesi,

Ürün maliyetine etki eden girdilerdeki fiyat artışı,

Birde bunun dışında biçerdöver fiyatların karaborsa olması çiftçiyi kara kara düşündürüyordu. Ziraat odası bu senen çiftçinin zor durumda olduğunu bildiği için biçerdöver fiyatlarını diğer komşu ilçelerde olduğu gibi bir standart getirdi. Buda bölge çiftçisinin elini güçlendirdi.

8000’in üzerinde üyesi olan Eskil Ziraat Odası daha güzel ve bölge çiftçisini yararına olacak faydalı çalışmalara imza atmasını bekliyoruz. Nitekim bu sene önce yeşil kurt olayı, daha sonra biçerdöver fiyatlarını sabitleme gibi iki önemli konu üzerinde çalışma yapması güzel bir çalışmadır. Tabi Burada Ziraat odası çalışanlarının ve genel sekreter Vedat Belgemen’in katkısı büyük kendilerine teşekkür ediyoruz.  

Benim ziraat odasından en önemli beklentim, Eskil’de yer altı suları bitiyor, suyu en çok harcayan bitkilerin tespiti yasaklanması gerekiyor ise yasaklanması,

Yan komşumuz Ereğli Beyaz Kiraz’ı Dünya’ya ihraç ediyor. Bölgede başta beyaz kiraz olmak üzere yetişebilecek meyve ağaç türlerinin tespiti ve ağaçlandırmanın yaygınlaştırılarak Bölge’de iklim değişikliğinin sağlanması,

Sonuç olarak, Eskil’de benim çocukluğumda ağaç dedin mi benim aklıma Kökez köyü gelir. Özellikle çok güzel elmaları vardı. İbrahim Kırlı Başkan’da Kökezli olduğuna göre ağaçtan iyi anlar ve Eskil’e ağaçlandırma konusunda bir çalışma yapmasını beklerim.

Biçerdöver fiyatlarının sabitlenmesi konusunda emeği geçen Başta Ziraat odası başkanı İbrahim Kırlı’ya, Muhtarlarımıza, biçerdöver işletmecilerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00