• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Yeşim Pekmez’den Baymış köyüne ziyaret

Yeşim Pekmez’den Baymış köyüne ziyaret
Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Baymış Köyü’nü ziyaret etti.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı köylere şehirlerden göçlerin artış gösterdiğini belirten Pekmez; toprağın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Baymış Köyü Muhtarı Emin Arıbaş ve eşinin daveti üzerine beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabğa’ın eşi Rehyan Karabağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ve eşi Türkan Aktürk ile Baymış köyünü ziyaret eden Yeşim Pekmez Hanımefendi, muhtar Arıbaş ve köyde yaşayan kadınlarla görüştü.

Kış ekmeği yapan kadınları ekmek pişirdikleri tandır evlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez köyün genel durumu hakkında Köy Muhtarı Arıbaş’tan bilgi aldı.

Baymış Köyü’nün Aksaray’ın yazlığı gibi olduğunu belirten Muhtar Arıbaş yaklaşık 130 hanenin Aksaray’da yaşayan ancak Baymış Köyünde meyve veya sebze bahçesi kuran kişilerden oluştuğunu söyledi.

Verimli tarım arazileri ve sarımsağı ile ünlü köylerinin eksik ve ihtiyaçlarını ilgili devlet kurumları tarafından giderildiğini ifade eden Arıbaş okuryazarlık oranı oldukça yüksek olan köylerinde ailelerin yükseköğrenime çok büyük önem verdiğini çeşitli meslek dallarında kamuda çok sayıda Baymış Köyünden bürokrat bulunduğunu söyledi.

Yeşim Pekmez Hanımefendi; devletin imkânları ölçüsünde köylerin ihtiyaçlarını gidererek eksikliklerini tamamladığını, köylerin her alanda gelişmeye devam ettiğini belirtti.

Yakından ilgilenerek bir süre sohbet ettiği kadınlardan günlük yaşamlarında yaptıkları işler hakkında bilgi alan Pekmez; köy yaşamının gerekleri olduğunu bunun için sürekli hareket halinde olan kadın ve erkeklerin şehir yaşamında hayatını sürdüren kişilere göre daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi ile köyde yaşayan vatandaşların ekonomik olarak daha iyi duruma kavuştuğunu vurgulayan Pekmez; şehirlerden köylere geri dönüşlerin ciddi oranda artış gösterdiğini belirtti.

Kısa süre önce bir kız çocukları olan Köy Muhtarı Emin Arıbaş ile eşi Merve Arıbaş’ı tebrik eden Yeşim Pekmez Arıbaş ailesi ve komşularına teşekkür etti.

Ziyaretten büyük memnuniyet duydukların belirten kadınlar Yeşim Pekmez Hanımefendiye teşekkür ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00