• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Yazgı;Dünyada sevgiye dair ne varsa ben orada varım, Savaşa dair ne varsa ben orada yokum

Yazgı;Dünyada sevgiye dair ne varsa ben orada varım, Savaşa dair ne varsa ben orada yokum
Yazgı;Dünyada sevgiye dair ne varsa ben orada varım, Savaşa dair ne varsa ben orada yokum

         Mevlana hazretlerinin yaşadığı XIII yüzyıl Anadolu’nun siyasi, dini, ekonomik bakımdan yapı değiştirdiği bir dönemdir diyen Haluk Şahin Yazgı, Bu dönemin en büyük tasavvuf şahsiyeti olan Mevlana hazretleri tüm insanlığa sevgiyi, islamın yüceliğini anlatarak onların İslam ile nasiplenmesine sebep olmuştur. Şahsiyeti, İslamı anlama ve anlatma üslubu ile binlerce kişinin kalbini fethetmiştir.

 

            Yaşamından bugüne değin tüm gönülleri yakıp tutuşturan gönüllerin piri Hz. Mevlana hepimizin ışığı olmuştur. Kaynağı Kur-an-ı Kerim olan bu nur tüm insanlığı huzura kavuşturacak ışıktır. Hoşgörünün mimarı Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anma haftasında, O'nun bize gösterdiği ışık yolunda gidebilmeyi ümid ediyor, tüm insanlığı birlik ve beraberliğe bu ışık yolunda buluşmaya davet ediyorum. O'nun tasavvufu, irfan, hakikat, aşk ve cezbe âleminde olgunlaşmadır diyen Yazgı, Anadolu’da başlayan Mevlevilik kısa zamanda ordu vasıtasıyla Kudüs’ten Bağdat’a Kafkaslardan Balkanlara kadar gitmiştir. Bugün hala bu coğrafyada Mevlevi tekkelerine ait bu gelenek devam etmektedir.

 

         Anadolu’muzu sevgi ile mayalayan gönül erlerinin en seçkinlerinden olan Mevlana aynı zamanda zengin bilgisiyle mesnevi eserini yazarak bir irfan geleneği oluşturmuştur. Zengin, fakir, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın herkesi davet etmiş İslam dininin sevgi, barış, hoşgörü dini olduğunu yaşadığı müddetçe anlatmıştır.

 

       O’nun gönlünden akan güzellikler bizim insanlarımıza aksettiği için şükrediyor ve asrın bu zarif dervişine selam olsun diyerek Huzur-u hakk’da bizi de muhabbetle kucaklamasını niyaz ediyorum, dedi. 11.12.2013

 

                        Değerli basın mensuplarımızın bilgilerine.

 

 

Haluk Şahin YAZGI

AK PARTİ AKSARAY

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00