• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yazgı, Bu Proje Aksaray’ın Ufkunu Değiştirir

Yazgı, Bu Proje Aksaray’ın Ufkunu Değiştirir
Aksaray Belediyesi, eski terminal olarak bilinen alanı modern bir ticaret ve iş merkezine dönüştürmek için düğmeye bastı.

Eski terminal bölgesinde bulunan 83 mülk sahibi ilekentsel dönüşüm konusunda daha öncede ön görüşme ve istişare toplantısı yapan Aksaray Belediyesi, bu projenin bir benzerinin uygulandığı Afyon ilinde yönelik mülk sahipleri ile birlikte gezi ve inceleme çalışmasına öncülük etti.

Eski terminalin kentsel dönüşüme dâhil edilmesi için uzun yıllardan bu yana yapılan girişimler sonuçsuz kalırken Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kentsel dönüşüme kapsamına alınacak alanın üzerinde realitesi yüksek bir proje hazırlattı.

İlk etapta, mülk sahipleriyle biraya gelerek ön görüşme yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, her mülk sahibinin taşınmazına karşılık dükkân ve bürolar verileceğini belirtmişti.

Son olarak Aksaray Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda projenin son halinin tanıtımı yapılırken ve her hak sahibinin mevcut taşınmazına karşılık yeni projede nerede, hangi bağımsız bölümü ve ne kadar alacağına dair detaylıbilgiler verildi. Toplantıda mülk sahipleri sorularına açıklık getiren Başkan Yazgı, hazırlanan proje ile eski terminalin modern bir görünüme kavuşacağını belirtip, “Sizde biliyorsunuz eski terminalin şuanki halini. Yeni hazırlamış olduğumuz proje şehrimizin ufkunu değiştirecek nitelikte. Çünkü o bölgeyi ticaret ve iş merkezleri ile donatacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, projede herkesin düşüncesinin alındığını ve hak sahiplerine adaletli bir dağıtımı yapılmasına özen gösterildiğini belirtti.Hatta mülk sahiplerinin mevcut taşınmazına karşılık yeni projeden aynı cepheden taşınmaz verildiğini açıkladı.

“Kimsenin yapamadığını siz yaptığınız”

Yeni projenin hak sahipleri, proje sunum toplantısının ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür edip “Başkanım yıllardır böyle bir proje yapılmasını bekliyorduk. Allah sizden razı olsun. Ellerine sağlık. Çok beğendik. İnşaat Mühendisi olmanızın da etkisi vardır elbette ama kimsenin yapamadığınız siz yaptınız. Tekrar teşekkür ediyoruz” dediler.

Toplantı sonunda mülk sahiplerininbir kısmı ve Aksaray Belediyesi karşılıklı olarak projeye onay veren ilk protokolü de imzaladı.Başkan Yazgı ise protokol imzalayan hak sahiplerinin yanında yer alarak hayırlı olmasını diledi.

“Yeni projede her ayrıntı düşünüldü”

Eski Terminal alanı Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlanma sırasında mimarisi ve blokların dizaynı ile beraber hangi bölümlerin nerede yer alacağı konusunda her ayrıntı düşüldü. Bölgesel yer altı otoparka sahip projede, alışveriş merkezleri, ofisler, kafe, mescit gibi bölümlere yer verildi.

Kent dönüşüm kapsamına alınan 11.500 m2 arsası olan yeni projenin inşaat alanı ise yaklaşık 22.000 m2 ‘den oluşuyor. 8 farklı bloktan üzerinde hazırlanan yeni proje, 200 araçlık otopark, 53 adet dükkân, 86 adet ofis, 1 adet mescit ve 1 adet kafe’ye sahip olacak. aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00