• BIST 10268.56
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Belgemen Kardeşlerin İsmi Yaşatılmalı!

Mustafa BOZDAĞ

Öncelikle Tüm İslam Âleminin ve hemşerilerimizin geçmiş ramazan bayramınıkutluyorum.  Bir Bayramı daha hüzünlüdeolsa icra etmiş olduk. Tabi her şeyde sanallaşmaya doğru gittiğimiz bu sanal DünyadaBayramlarda sanallaştı.  Eski Bayramzevki her geçen gün azalmaktadır. İnsanlar Bayram yerine tatile gitmeyi tercihetmeye, yaşanan kazalar ve Müslümanlara yapılan katliamlar Dinimiz açısındanönem arz eden bayramlarda insanlarda o eski zevki almamaya başladı.

Gelelim yazımısın esas konusunaYunus Emre ve Furkan Belgemen kardeşler;

Bölgemizin Tarım ovası olması münasebetiyle Ramazan ayında bu yıllardayaz ayları hareketli geçiyor. Bu hareketlilikle paralel olarak, Aksaray Konya karayolundaçalışmalar akabinde peş peşe gelen trafik kazaları Ramazan ayının ve bayramınEskilde buruk geçmesine neden oldu. 

Hepinizin malumu Bu kazalardan bir tanesi var ki! bir ailenin 2 değerlievladının aramızdan ayrılmasına neden oldu. Yunus Emre ve Furkan Belgemenkardeşlerin vahim kaza sonucu rahmetli olması Eskili derinden üzdü.  Buradan Allahım Ailesine sabırlar versin.Allah’ım bu gençlerin Mekânlarını cennet eylesin. Hele çocukların Eğitimli,kültürlü ve çok efendi olması üzüntünün bir kat daha fazla olmasına neden oldu.Bayram esnasında gördüğüm herkes bundan bahsediyor. Özellikle çocuklarıninternete düşen resimlerindeki masumiyet nur yüzlü bakışları bunları doğrularnitelikte bayram esnasında görüştüğüm bu çocuklara nazar olduğu şeklindesöylemleri ile karşılaştım. Tabi bunu Allah bilir.  Bilinen bir gerçek ise bu iki pırıl pırılgencimiz bundan sonra aramızda olmayacak olması,  sizleri bilmem ama “BEN HEP EĞRİKUYU’DAN GEÇERKEN BU İKİ GENCİ HATIRLAYACAĞIM.”Bundan sonra bizlere düşen görev bu iki genci için yapabileceğimiz tek şey duaetmekten başka yapacağımız bir şey yok diyebilirim.

Şimdi sizleri biraz geriyegötürmek istiyorum

14 Nisan 2007 tarihinde Konya yolunda 58. Km Bozcamahmut mevkiindeKapadokya gezisine katılan öğrencilerimizi taşıyan bir otobüs kaza yapmış, kazada34 kişi hayatını kaybetmişti. Bunu şu an herhalde hatırlamayan yoktur. Bukazalar üç aşağı beş yukarı birbirine yakın bölgede oluyor.  O dönemlerde Kazanın hatırlanması için anıtmezar yapılacağı söylendi. Kaza bir iki yıl gündemde oldu. Hatta bir sıra oradadönemin Belediye Başkanı Şerafettin Meral duble yol çalışanlarına bir şükranyemeği verdi.   Yemeğin ardından otobüskazasında hayatını kaybeden öğrenci ve ailelerinin anısına olay yerine SayınMeral karanfil bıraktı.  Buradan SayınŞerafettin Meral’in bu duyarlı davranışına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama vahimolan o kaza şu an tamamen unutuldu. 

Şimdi ise bir önerim olacakyetkililere…

Mübarek bir ayda yaşamlarını yitiren, aileyi olduğu gibi halkı derindenüzen bu kaza sonucu rahmetli olan Bu iki genç kardeşlerimizin isimleri Eskildekısa sürede unutulmaması için“İSİMLERİNİ YAŞATACAK” bir hamle yapılması taraftarıyım. 

Bu iki kardeşin isimleri;

Öncelikli olarak Ailenin görüşü, belki aile kabul etmeyecek bilemem amaYunus Emre ve Furkan Belgemen kardeşlerin isimleri Bir okula, bir caddeye, birsokağa, bir camiye ne bileyim bir yerlere verilebilir mi? En azından kazanınolduğu bölgeye eskiden Kan kabri denilirdi. Şimdi anıt mezar türünde bir mezaryapılması iyi olacağı kanaatindeyim. Tabi bunu devlet büyükleri bilecek benimsöylediklerim bir öneriden öteye gidemez. Ama böyle bir ihtimal varsa değerlendirilmesi isterim.

Son olarak bu iki gencimizin Ailesine bir kez daha başsağlığıdiliyorum.  Kendilerine Allahtan sabırversin. Allah’ım Hiçbir Müslüman kardeşime evlat acısı yaşatmasın. İnna ileyhive inna lillahi raciun.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00