• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Yaylalarımıza yapılacak Kültür Merkezleri

Mustafa BOZDAĞ

Seçimlerbitmesiyle seçimi yaklaşık 4 yıl daha gündemimizden çıkardık. Bu seçimsürecinde önce aday adaylarının bir kısmı,  daha sonra adaylığı kesinleşenadaylarımız projelerini açıkladılar. Hem aday adaylarından, hem de adaylardanbazı projeler bana uçuk geldi. Ama olsun ben yine de uçukta olsa tüm adaylarınprojeleri oldukça hoş diyebilirim. Seçim bitmesiyle, elbet bizlerde SayınAlçay'ın Projeleri ile baş başa kaldık. Benşahsım olarak yaylaların hizmet alması gerektiğini düşünen ve savunan birisiolarak Sayın Alçay'ın yaylalara yapılacak Kültür Merkezlerine değinmekistiyorum.

Amaöncelikle Yapılacak Kültür Merkezleri ile ilgili küçük bir anekdot düşmekistiyorum. Bu kültür merkezleri Konya’daki Mevlana Kültür Merkezi gibi o kadarbüyük olmayacak küçük o yerleşim yerine hitap edecek halkın toplanma noktasıolacak. Bunu öncelikle belirtelim "Sap ile Samanı karıştırmayalım “ki Halktabaşka bir beklenti içerisine girmesin.

Projehakkında daha detaylar pek fazla açıklanmadı. Ama basına yansıyan kadarıylaolan kısmı  üzerinden açıklamaya çalışacağım Sayın Alçay 11 MahalleyeKültür merkezi yapacağız.  İşin bundan sonrası 11 mahalle ama hermahallede yaylalar var burada hangi yaylalara yapılacak, tabi ki mantıklı olanabüyük yaylalara yapılması, işte burada benim kafamda bir soru işareti oluşuyor!

Çulfa diyebir yayla var yaylaların nüfus bilgileri belli olmadığından oysayılarına göre çulfa 5 mahalleden büyük 2 si ile de kafa kafaya yani ortalamabelki nüfus olarak 7 mahalleden büyük bir Çulfa kendi mahallesinde Kaputaştanküçük bu yüzden Kaputaş’ın gölgesinde kalıyor. Bununla ilgili bir tabloyu ekteincelemelerinize sunuyorum. Bana göre Kaputaş'a yapılım  Çulfayayapılmamasını benim pek içime sinmez.  Ha Kaputaşlılar yanlış anlamasınKaputaş'a mutlaka yapılacaktır.

 

Mahalle Adı

Oy Sayısı

Aydınlık Mahallesi ve Yaylaları

253

Yıldırım Mahallesi ve Yaylaları

353

Karşıyaka Mahallesi ve Yaylaları

364

İstiklal Mahallesi ve Yaylaları

439

FEVZİ ÇAKMAK Mahallesi ve Yaylaları

471

ÇULFA KÜME EVLERİ

558

Zafer Mahallesi ve Yaylaları

567

Mimar Sinan Mahallesi ve Yaylaları

568

Hürriyet Mahallesi ve Yaylaları

696

Cumhuriyet Mahallesi ve Yaylaları

1239

Fatih Mahallesi ve Yaylaları

1802

Merkez Mahallesi ve Yaylaları

3802


       Bir diğer husus bu yapılacak kültürmerkezlerinin mahallelerin nüfusu  hesaba katılarak kültür merkezlerininbüyüklükleri buna göre planlama yapılması gerektiğini düşünüyorum. TabiProjelerin detayları açıklanmadığı için bizim bu yazımızı Bir Eleştiri değilÖneri olarak kabul edilmesini umuyorum.

Sabırsızlıklabu yaylaların bu kültür merkezlerine kavuşmalarını ümit ediyorum.


         Saygı ve hürmetlerimisunuyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00