• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Yaşam Koçu Nuran Zincircioglu Acun Medya Ödülünü Aldı

Yaşam Koçu Nuran Zincircioglu Acun Medya Ödülünü Aldı
Zaman zaman gazetemizde haberlerini yaptığımız Yaşam Koçu, NLP uzmanı Psikolog Nuran Zincircioglu Acun medya tarafından yılın başarılı yaşam koçu seçilerek ödülünü aldı.

Aksaray Yenigün Gazetesi olarak kendisiyle görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldık.

- Öncelikle şunu sormak istiyorum Yaşam Koçu nedir?

- PROFESYONEL KOÇLUK :

"Kimseye bir şey öğretemezsiniz.Sadece cevabı kendi içinde bulmasına yardımcı olursunuz" diyen Galileo koçlukta bireylere nasıl yol arkadaşlığı yapıldığını çok güzel anlatmıştır.

Koçluk, bir yol arkadaşlığıdır.Kişiyi şimdiki durumundan sonuç odaklı bir hedefine ulaşmasını sağlayacak aracı hizmettir.

Peki koç kimdir.?

Koç Kişinin sorun ve sorun diye adlandırdığı olgulardan kurtulmasını sağlayan bir yol arkadaşıdır.Yani kapının açılmasına da yardımcı olan, görev yapan bir çilingir gibidir.

Peki koç bunu nasıl sağlar.?

Öncelikle koç şunu bilir ki; her insan bir bütündür.Tüm çözümler ve cevaplar kendisindedir.Bu nedenle Performans Danışmanı kişinin içindeki potansiyelin dışarı çıkmasına yardımcı olur bunun için, temelden bütüne doğru ,bütünden temele giderek Danışanın en doğru, en uygun çözümü bulmasına yardımcı olur .Yani nasıl istenen duruma gelineceğini sağlar . Koç patoloji ile değil,Şimdiden sonra ne yapabiliriz le , nasıl başaracağınızla ilgilenir.

Koç bir ayna gibi görev yapar.Karşısındaki kişinin ,danışanın aynası olur. Onun realitesini, iç dünyasını, kişiliğini görür, anlar, hisseder ve kabul eder .Bir ayna gibi kişinin kendisini görmesini sağlayarak sorun ve olguları çözmede aracı olur.

Kişiler kendi içindeki yanıtı ve çözümü koçlarıyla beraber çalışarak kendilerine yansıtmasını izlerler. İnsanlar bazen hayatta kendilerini bir yol ayrımında, karar aşamasında veya seçimlerin öncesinde bulurlar. Bu anlarda koçlara baş vurabilirler.

Koç, danışanın özgüvenini artması İletişim alanındaki karmaşık olayları, Kavrayıp ele alabilmesi için tüm yeteneklerini ve koçluk araçlarını çok sağlam bir şekilde kullanır.

Koç: Danışanın;

- Sonuç Odaklı Bir hedef belirlemesine,

- İçinizdeki hazineleri keşfetmesine,

-Geleceğinizi yönetmesine,

-Duygu durum bozuklukları ve sorunlarla baş etmesine(Minör depresyon , Panik atak)

-Özgüveninizi ( Öz değer öz saygı,cesaret,umut Kendine alçak gönüllülük,) geliştirmek,

-Yeni bir iş yada projede ilerlemek gerektiğinde hayır diyebilmek,

-Çözemediğiniz problemlerinizi çözmesine,

-Hayattan zevk almasına,

-Kötü alışkanlıklardan kurtulmasına(Yeme bozukluğu ,Sigara Kızgınlık,ÖFKE vb.

Hayallerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız, Koçluk hizmetinden yararlanın.

 

2- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU : Öğrenci Koçluğu; akademik yaşamda başarı becerilerini arttırma amacıyla öğrenci ile koç arasında kurulan işbirliğidir. Öğrenci Koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır.Başarılı bir sporcu koçunun oyuncuları için yaptığı, hedeflere ulaşmada motivasyon odaklı çalışmaları, öğrenci koçu öğrencisi için yapar. Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar.Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ve dershanesi ile iletişim halinde ders başarısını takip eder. Birlikte sınav sürecini ve yaşamı paylaşırlar.

KOÇLUK ÖĞRENCİYE NE KAZANDIRIR?

• Hedefine daha kolay ve etkin bir şekilde ulaşmasını sağlar.

• Kendisiyle ilgili farkındalık yaratır

• Kaynaklarını daha etkin kullanmaya başlar.

• Öz disiplin sağlar.

• Önceliklerini belirler ve ertelemeyi bırakır.

• Etkili adım atmaya hemen başlar.

• Sürekli öğrenerek performansını artırır.

• Yaşam dengesini kurar.

• Yaşamının lideri olur.

• Eski alışkanlıklarından kurtulup yepyeni etkin alışkanlıklar edinir

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU NİÇİN GEREKLİ?

1.Yapılan araştırmalarda öğrencilerimiz uzun süreli sınavlarda “ders çalışma yöntemlerini ve başarılı olma yöntemlerini bilmediği.

2.Bir program dahilinde çalışma alışkanlığını devam ettiremediği.

3.Özellikle günümüzde çalışan anne-baba çocuğu ile yeteri kadar ilgilenememesi ve bunun başarıya direk yansıdığı.

4.Anne ve babalar gayet iyi niyetli bir şekilde çocuklarının ders çalışmasını isterken farkında olmadan onları sınav sürecinde “ders çalışmaktan soğuttuğu”.

5.Öğrenci sınav sürecinde yalnızlık hissine kapılıp başaramayacağına ve kimsenin ona yardım edemeyeceğine inandığı.

6.Öğrenci doğru motive edilmediği için yetenekleri ve neler yapabileceğini göremediği ortaya çıkmıştır.

İşte bütün bu yukarıda saydığımız olumsuzluklar ve daha birçok olumsuzluk uzun zamana yayılmış sınavlarda başarısızlığı kaçınılmaz kılar. Öğrenci koçluğu bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gereklidir.

- Acun medya size 2017 yılının en başarılı Yaşam Koçu ödülünü verdi. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

- Bu sadece bir başlangıç.

 Bugünleri yaşıyorsam bunları  yaşamama vesile olan, yanımda olan, olmayan başarılı olmama sevinen ya da sevinmeyen herkese teşekkür ediyorum.

 İyi ki varsınız iyi ki dünyamda bir vakitte olması gerektiği sürede var olduğu sürece oldunuz ve olmaya devam ediyorsunuz . Bugünden sonra da yanımda olan ya da olmayan, seven sevmeyen tüm güzel insanlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi

Haber Gökten Öztürk

[17:35, 11.12.2017] Gokten Ozturk gazeteci: 1964 Gaziantep doğumlu 2 kız ve 1 erkek evlat annesi olan Nuran Zincircioğlu uzun yıllar Telekom'da çalıştı. Evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmek için Kişisel Gelişim konularına her zaman ilgisi oldu.

Şanlıurfa gibi bir yerde kadınlığın ve anneliğin zorluklarına rağmen Hayatın ona yaşattığı acıları sırtına kambur olarak değil ayağının altına basamak olarak görüp Kişisel gelişim alanında kendini en iyi şekilde yetiştirerek 40'ın üzerinde  eğitim aldı

 

Öğrenci Koçluğu

Aile ve ilişki Koçluğu

Yaşam ve Kariyer Koçluğu

Bölgede ilk olan

Doğum Koçluğu

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi

NLP

HİPNOZ

QUANTUM

ACCESS BARS

REİKİ

KOZMİK ENERJİ

BİOENERJİ

Hızlı Okuma

Etkili Beden Dili

İşaret Dili

Psikometrik Testler

Estetik ve Güzellik Uzmanlığı

Hafıza ve Algı Testleri

Okul öncesi çocuk gelişimi

 Eğitimcinin Eğitimi eğitimleri bunların sadece bazıları. Bugüne kadar yerel ve ulusal olmak üzere birçok televizyon kanalında programa katıldı ve Chakramer Akademi adıyla kendi işyerini açtı. Bireysel seanslar, eğitimler ve seminerler vermeye başladı.

Son olarak da bölgede Kişisel Gelişim ve Alternatif Tıp alanlarında  bir ilke imza attı. İlkini bu yıl gerçekleştirdiği programlarda kendi alanından uzmanları bir araya getirerek Kişisel Değişim ve Farkındalık Semineri adında toplu programlar yapmaya başladı.

Bunun yanı sıra Psikoloji lisans öğrenimini de tamamlayarak AİLE DANIŞMANLIĞI eğimini de bitirdikten sonra şimdi klinik psikoloji yüksek lisans  eğitimine devam etmektedir.

Nuran Zincircioğlu, Şanlıurfa gibi bir yerde değişimin öncüsü olarak kadının tek başına nasıl güçlü olabileceğinin en  güzel örneğini gösterdi.

Aldığı eğitimler sonucunda yıllar öncesinde  üniversite hastanelerinde ömür boyu geçmesi mümkün olmayan raporlu ilaç kullanması gerekli  teşhisi konulan ve tıpta ağır hastalık olan, artrit, fibromiyalji, vitiligo bel, boyun fıtığı ve sjögren sendromunu atlattı. Yapılan tetkiklere hastalıkların ilerlemeyip, atlatılmasına doktoru bile şaşırdı. Yaşadığı değişimin sırlarını başkalarının hayatına da dokunarak şifalanmalarına vesile olmak için Chakramer Akademi Kişisel Gelişim Değişim ve Koçluk Merkezini kurdu. Chakramer Akademi'de insanların hayatına dokunmaya ve eğitimler vermeye devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00