• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Celil Acar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Celil Acar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Celil Acar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Çok kıymetli medya çalışanları; bildiğiniz üzere, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihinin "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanırken, 1971 yılında, verilen haklardan bir çoğunun tekrar alınmasından dolayı bayram değil de “Çalışan “Gazeteciler Günü” olarak kutlanmakta.

Gazeteciler, şartlar ve imkânlar ne olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, toplumda saygınlığı olan kişilerdir. Basın yayın kuruluşları ülkemizin demokratik anlamda gelişiminde önemli görevler üstlenmekte, vatandaşları hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmekte, ayni zamanda kamu ile vatandaş arasında köprü görevi yürüterek vatandaşın istek ve arzularının kamuya, kamu hizmetlerinin de vatandaşa yansıtılmasına aracı olmaktadır. 

Günümüzde İletişimin en güçlü kanallarından yazılı, sesli, televizyonlar ve internet gazeteleri, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir vasıta olmuştur. Özellikle  internet gazeteciliği ve sosyal medya, olayların anında ya da en hızlı bir şekilde toplumun duymasını sağlamaktadır. Meydana gelen olayları, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışının bir gereği olarak halka aktarmak Medya kuruluşlarının başlıca görevidir. Gazetecilik insanlara haber ve bilgilendirmek gibi çok önemli bir çalışmayı içermektedir. Gazetecilerin olmadığı, serbest olarak çalıştırılmadığı, yasaklanıp, sansürlendiği yerlerde Demokrasiden bahsetmek söz konusu olamaz. Doğru ve zamanında bilgi sahibi olmak ise insanların doğal hakkıdır"

"Yaygın Medya temsilcilerinin yanı sıra, özellikle ilimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel medya mensupları da büyük fedakârlık içerisinde görevini yerine getiriyor. Bundan sonrada aynı duyarlılıkla, meslek etik değerleri içerisinde özveriyle mesleki görevlerine devam edeceklerine inanıyorum.

Bu hizmetlerin yerine getirilmesi için ilkeli ve dürüst yayıncılığı prensip edinerek kamuoyunu aydınlatmak için her ortam ve koşulda, sorumluluk duygusu içinde büyük bir özveriyle çalışan gazetecilerimizin gününü kutluyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00