• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Yandex farkı?

Mustafa BOZDAĞ
 7 milyar dünya nüfusunun , 2 milyarlık kısmı internet kullanıcısı ve herkes bir şekilde internet kullanımında, arama motorlarının yeri ve payı oldukça etkin! Ancak internet dünyasında, herkes tarafından biliniyor diye sayabileceğimiz arama motoru sayısı çok az.

 

Peki Yandex'in hepimizin bildiği ve muhtemelen açılış sayfası olarak kullandığımız Google' dan farkı veya fazlası nedir?  


Arama motorunda  listeleme farkı!

Örneğin: ipad aratıldığında listeleme de ilk çıkan sıralara fiyat, sonraki sıralamaya ise, ürünle ilgili içerikler listeleniyor. Böylece kullanıcı her linke girmek yerine, kısa zamanda edinmek istediği bilgiye ulaşıyor.

İşle ilgili uygun  görsel bulmak hepimizin sıkıntı yaşadığı konulardan biri. Bu konuda görsel olarak; teması  daha kırmızı renkte olan bir görsel isteniyorsa, "skaladan" kırmızı seçilerek ya da temada sadece yüz olsun istiyorsak, sadece yüzler seçeneğini işaretleyerek istediğimize en yakın görseli elde etmiş olabiliyoruz.

Tüketicilerin, e-ticaret’de  ilk olarak ürünün nasıl olduğunu görmek için ürünün görseline baktığı bilgisi veriliyor ve bu bakımdan  görselin  ayrı bir önem kazanıyor.

Haber başlıkları

Hem kullanıcıların direkt dikkatini çekerek tıklanması için hem de içerikleri tekrar yazarak  zaman kaybetmemeleri  için site  yukarısında  sııralı bir biçimde verilerek pratik bir yol izlenmiş.

Hava tahminine de sitesinde yer veriyor olması

Bunun amacı ise, hava tahminine göre e-ticaret stratejisi geliştirmenin daha da yaygınlaşacağının öngörülmesi.  Örneğin: hava kapalı olduğunda insanların alışveriş merkezine gitmek yerine online olarak alışveriş yapma sıklıklarının arttığı düşünülerek, 10 günlük hava tahmin raporunda havanın kapalı olduğu günlere indirim seçenekleri yerleştirmek.

Trafik durumuna göre varış süresi

Sitede 2 adres arasında trafik yoğunluğuna göre varış süresi belirleyen bir harita programı var. Bu hizmetin ileri zamanda kurye ne zaman gelecek şeklinde bir  iş fırsatı doğurabileceği düşünülüyor.

Diğer avantajları...

Günümüzde, mail yoluyla 3 GB’lık dosyayı gönderebileceğimiz bir araç olarak kendini farklı konumlandırıyor...Eğer Yandex'le tanışmadıysanız bir an önce göz atmanızı tavsiye ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00