• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Vali Aykut Pekmez: ‘Kaçırılan çocuğumuzu düzenlenen operasyonla sağ salim kurtardık’.

Vali Aykut Pekmez: ‘Kaçırılan çocuğumuzu düzenlenen operasyonla sağ salim kurtardık’.
Ortaköy ilçesinde, bir akaryakıt istasyonuna gelen maskeli ve silahlı iki saldırganın kaçırdığı 10 yaşındaki çocuk, yapılan titiz çalışmanın ardından düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez sabaha karşı düzenlenen operasyonun ardından yaptığı açıklamada; Pazartesi günü babasına ait işyerinden 3 kişi tarafından kaçırılan çocuğun kurtarılması için güvenlik birimlerinin önemli bir çalışmayı başarı ile sonuçlandırdığını, kurtarılan çocuğun ailesine teslim edildiğini söyledi.

-Güvenlik ekipleri çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi

Olayın gerçekleştiği günden itibaren Emniyet ve Jandarma ekiplerinin olayın faillerinin yakalanması, küçük çocuğun kurtarılması için çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Pekmez: “Çocuğumuzun kaçırıldığı andan itibaren bütün emniyet birimlerimizle, jandarmamızla olayı takibe başladık. İlçemize takviye ekiplerimizi gönderdik. Pazartesi akşamı itibariyle kaçırdıkları arabayı arkadaşlarımız buldu. Başka bir arabayla Borucu Köyüne kaçtıkları tespit edilmişti. Bir gün önce olayın şüphelilerinden bir kişi yakalandı, diğer şüphelilerin Borucu köyünden çıkmadıkları değerlendirildi. Köyün çevresinde gerekli önlemleri aldık. Ama önemli olan evin tespiti idi. Dün gece bulundukları evi istihbarat birimleri tespit etti.”

-03:30’da operasyon başladı

Şüphelilerin kaldığı evin tespit edilmesinin ardından yapılacak operasyonun planlamasının yapıldığını, bunun için özel harekât birimlerini Ankara’dan istediklerini kaydeden Vali Pekmez: “Operasyon ekiplerinin gelmesiyle birlikte sabaha karşı 03:30 gibi çocuğumuzun tutulduğu eve operasyon yapıldı. Öncelikle şüphelilerden birisi yakalandı. Diğer şüpheli teslim olmadı. İkna çabalarına rağmen teslim olmayınca yapılan operasyonla o da yaralı olarak ele geçirildi”.

-Bizim içinde uzun bir gece oldu

Operasyonu Aksaray Emniyet Müdürlüğünde Emniyet Müdürü ile takip ettiklerini söyleyen Vali Pekmez: “Bizim içinde uzun bir gece oldu. Önemli olan çocuğumuzun ailesine teslimi ve o ailenin mutluluğunu görmekti. Pazartesi gününden itibaren Emniyet ve Jandarmadaki birçok arkadaşımız nerdeyse uyumadan bu olayı takip ettiler. Sayın Savcımızda olayın her an içinde ve yardımcı oldu. Emniyetimize, Jandarmamıza, Sayın Kaymakamımız ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Ailemize, çocuğumuza geçmiş olsun temennisi ile tekrar geçmiş olsun diyorum.

Düzenlenen operasyonun ardından Ortaköy İlçe Devlet Hastanesinde sağlık kontrolleri yapılan küçük çocuğu beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can ile birlikte ziyaret eden Vali Aykut Pekmez bir süre görüştüğü aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu. Küçük çocuğun annesi Gülfidan Dinç ve yakınları Vali Aykut Pekmez’e teşekkür ederek çocuklarının sağ salim kurtarılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kaynak: Aksaray Valiliği Basın Bültenidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00