• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Turnuvanın Amacı!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil’de belki de tarihinin en geniş katılımlı köyler arası turnuvası yapılıyor. Bir maç harici ve birkaç küçük olay dışında şu ana kadar oldukça güzel gidiyor.

Bu turnuvanın gerçek anlamda amacını yazmaya gerek yok!

Temel amacın insanlar arasında kaynaşma olduğunda hepimiz hem fikiriz.

Maçlar kazanılır, kaybedilir.

Hiç önemli değil!

Daha sonra tekrar çarşıda pazarda yüz yüze geliriz. Bir birimizin yüzüne bakarız.

Eskil Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Alçay, bu yılki turnuvanın düzenlemelerinde 2 temel amacı olduğunu, bunlardan birincisi ağaç sevgisi, ikincisi ise bu turnuvanın Eskil’in sevdiği Merhum Müdürümüz Muharrem Sucu adına düzenlenmiş olması, turnuvanın onun adına yakışır bir turnuva olmasını istiyoruz şeklinde basın açıklaması olmuştu.

Üçüncü bir amacı oldu

Elim bir olay sonucu aramızdan ayrılan 2 dönem İl genel meclisi üyeliği yapmış Eskil Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Odası Başkanı İbrahim Koyuncu’nun şu anki yapılan sahanın ilçemize kazandırılmasında emeği olmuştur. Bu kapsamda bu turnuvada sayın başkanımızı yakışır bir şekilde devam ettirmesi hoş bir davranış olacaktır.

Çekilen Çekilene!

Turnuva güzel gitmesinin yanında birde iddiasını kaybeden ya da kırmızı kart gören takımın yöneticileri hemen takımı sahadan çekiyor. Sporda tek amaç kazanmak değildir. Kaybedildiğinde de spor devam ettirilmeli, tamam takımınız aleyhine bir karar olabilir. Ama bu takımınızı sahadan çekmek için bir gerekçe olmamalı profesyonel düşünülmeli bakınızı Avrupa’nın 2 numaralı çok önemli bir turnuvasında Hırvat Hakem Bebek Fenerbahçe’yi biçti geçti. Fenerbahçe ne yapabildi. Hiç bir şey yapamadı. Maça çıkmayan Çokumspor’u bu kapsamda ayrı tutuyorum.  Onların maça çıkmamasında geçerli bir mazeretleri var.

En Centilmen Takım!

Biliyorsunuz bu senede en centilmen takım seçilecek bu takımı belirlerken takımı sahadan çeken takımlar bir kere bu kapsam dışında tutulması gerekir.

Muharrem Sucu Katrancıspor!

Katrancıspor’u bu sene tebriki hak etti. Turnuvaya Muharrem sucu ismi ile katılması güzel bir düşünce Yalnız son maçta takımı sahadan çekmelerini yadırgadım. Muharrem sucu ismi ile katıldığınız için en centilmen takım Muharrem Sucu Katrancı’nın olmasını beklerdim. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00