• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Turnuva Var! Heyecan Yok!

Mustafa BOZDAĞ

Her yıl düzenli olarak Eskil Belediyesi Öncülüğünde düzenlenen futbol turnuvası bu yıl, yoğun isteklere rağmen Belediye’den ses çıkmadı.  

Bu yoğun isteğe ise Kaymakamlık kayıtsız kalmadı. Turnuvayı Kaymakamlık ve ilçe spor müdürlüğü öncülüğünde yapılması kararı alındı.

Öncelikle buradan Sayın Kaymakamımız Yavuz Kartal’a ve İlçe Spor Müdürlüğüne  teşekkür ediyorum.  Böylesi güzel bir organizasyona karşı kayıtsız kalmadıkları  için…

Geçmiş yıllarda turnuvalar düzenlenirdi. Sonucunu malum biliyorsunuz kavga, kavgadan sonra ise turnuva iptal edilirdi. Yanılmıyorsam Eskil Belediyesi 2011 yılından Başkan Alçay döneminde İlçemizde gençlere sporu sevdirmek ve insanlarımızı kaynaştırmak adını turnuva yı tekrar başlattı. O dönemde başkan Alçay ile yaptığım görüşmelerde konuşmalarından heyecanı bize bile şevk veriyordu.

Nitekim İlk turnuva, ikinci turnuva derken bu yıl 5. Si düzenleniyor. Bu turnuvaların çok önemli getirileri oldu. Bunlardan birkaç tanesini özetleyecek olursak…

-Turnuvaların kavgasız bir şekilde sonuçlarının alınması,

- Şampiyonlar çıkarması,

-Eskil Gücü ve Eşmekaya Belediye Spor’a  futbolcu alt yapısı oluşturması,

- Centilmenlikler

Gibi güzel katkılarının olması ilçemiz adına önemli bir kazançtır.

Bundan 2 yıl önceki turnuvada Böğet –Meryemağıl maçı öncesinde bir kaza yaşanması başkan Alçay’ın yengesinin rahmetli olması Meryemağıl spor her iki takımda şampiyon sayılsın diyerek Böğet ve Meryemağıl’ın şampiyon olması,

Yine ilçemizde görev yapan sevilen İlçe tarım müdürü bir kaza sonucu aramızdan ayrılması turnuva ismin onun adına düzenlenmesi bunlar çok güzel centilmenlik örnekleri diyebiliriz.

Bu saydığım güzel uygulamalarda hepsinde Eskil Belediyesi ve Başkan Alçay’ın imzası var. Yine geçen yıllarda turnuvaya konulan para ödülü, ağaç ödülü bu yıl yok buda kısmen de olsa turnuva heyecanını bitiriyor.

Sayın Belediye Başkanımız Niyazi Alçay spor’a Kendi döneminde bu zamana kadar hep destek oldu. Bu yıl ise belediyenin turnuvaya öncülük etmemesini anlayamıyorum. Özellikle Başkan Alçay’ı hiç anlayamıyorum. Bu turnuvalar senin döneminde düzenli olarak yapılmaya başlandı. Bu senin eserin ne oldu da desteğini çektin.  (Bizim bilmediğimiz bir neden var ise onu da başkanımız açıklar ise memnun oluruz.)

Sonuç olarak, Spor’da sonunu getiremiyoruz…

İlçemizde taekwondo başarı elde etti. Sonuç Ruhuna El Fatiha!

Voleybol yapılmaya başladı bir şampiyon takım oldu.  Sonuç Ruhuna El Fatiha!

Okculuk çıktı. Şu an yüksekokul bünyesinde çalışmalar devam ediyor. Can çekişiyor.  Yakında ruhuna el fatiha!

Güreş dendi. Ne durumda akıbetini inan bilmiyorum.

Eskil’linin sevdası geçen yıl Play Off oynayan takım bu sene ruhuna el Fatiha.  (Herhalde duayen birinin el atmasını bekliyor.)

Köyler arası Eskil Süper ligi olarak’da isimlendirilen Aksaray da bile bu kadar takım çıkmaz iken turnuvamızda maalesef ki maalesef bu yıl can çekişiyor.

Görünen Gelecek Yılda turnuva Ruhuna El fatiha!

 Buradan katılacak takımlara bir çağrıda bulunuyorum. Turnuvaların düzenlenmesinde bürokrasi pes etse de! takımlar olarak siz durmak yok yola devam deyin.

Turnuvaya katılacak tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00