• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Türkiye oluşturmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlegösterdi

Türkiye oluşturmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlegösterdi
Türkiye oluşturmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlegösterdi

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden birTürkiye oluşturmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerin gösterdiğinidile getirdi.

            Öğretmenlik mesleğinin herşeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu belirten Av. ÖzkanDoygun, ‘’ Öğretmenler, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı vegençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan çokkutsal ve onurlu bir mesleği icra ederler. Hiçbir maddi kıymetle ölçülmeyecekkadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakarlığın yolgöstericiliğinde milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur.

            Bir Ulusun çağdaş ülkelerdüzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerleyürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bunu sağlayacak en önemli unsur iseşüphesiz vefakar, cefakar, bazen anne, bazen baba olan öğretmenlerimizdir.Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji,sosyo-ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem veilgiyi göstermeyen uluslar ise başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar.Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Bilgi çağının arifesindebulunduğumuz bu günlerde eğitim kadrosuna manevi borcumuz bulunmaktadır. Buçerçevede öğretmenlerimizle birlikte geleceğimiz olan çocukların ve gençleriniyi yetiştirilmeleri, diğer gelişmiş ülkelerin insanlarıyla rekabet edebilecekkonuma gelebilmeleri için eğitim alanında alınacak uzun bir yol bulunmaktadır.

             Öğretmenler Günü, fedakaröğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli birgündür. Onlara duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bugünü fırsat bilmeli ve bu duygularla öğretmenlerimizi hayırla yad etmeliyiz.Senede bir gün değil, her gün öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını vehizmetlerini hatırlamalı, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayretetmeliyiz. Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve insani değerlere sahip insanlarolmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır.

          Bu vesileyle tümöğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içindebir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. Görevi başında şehit düşen, ebediyeteintikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, azizhatıralarını şükranla yad ediyorum.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00