• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Toplu Ulaşımda Yeni Sisteme Ağustos Ayında Geçilecek

Toplu Ulaşımda Yeni Sisteme Ağustos Ayında Geçilecek
Toplu Ulaşımda Yeni Sisteme Ağustos Ayında Geçilecek

Aksaray belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray’da ulaşımı daha modern ve kolay şekilde sağlayacak kent içi ulaşım projesiyle ilgili bütün hazırlıklarının tamamlandığını belirterek Ağustos ayında uygulamaya geçeceklerinin müjdesini verdi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray’ın bir köy değil, gelişen bir şehir olduğunun altını çizerek Ulaşım konusunda İstanbul, Ankara ve Kayseri gibi şehirlerde ne varsa Aksaray’da da onun olacağını ifade etti ve şu görüşlere yer verdi.  “ Bizden önceki dönemde ulaşımla ilgili bir özelleştirme yapılmış, Ulaşımın tamamı özelleştirilmiş. Ama ben bugün bu özelleştirmeyi, yapsam aynısını yapmam onu söyleyeyim. Çünkü yaptığın özelleştirmenin bir kısmını elinde tutman lazım. Şu anda Aksaray belediyesi olarak bizim elimizde o özelleştirme kapsamında bir şeyimiz yok.Ulaşım anlamında bir otobüsümüz yok sadece Alaca’dan yeni geçen birkaç tane otobüs var. Onlarında bize bir katkısı yok.Onun dışında özelleştirme kapsamında Aksaray belediyesi otobüsleri lav edilmiş.

Şu anda da 8-10 senedir belki daha fazla zamandır süre gelen ulaşım hizmetlerini minibüsçüler odası marifeti ile özel sektör yapıyor. Biz göreve geldiğimizde 188 tane minibüs bu işi yapıyordu. Ciddi anlamda da otobüs ve minibüs fazlalığı vardı.Yarısı bir gün çalışıyor yarısı bir gün çalışmıyordu.Orada ciddi bir handikap var. Yani fazla sayıda otobüs alınmış sisteme dahil edilmiş. Buda doğru bir şey değil.

Ben şu sözü vermiştim. Demiştim ki ben görevde bulunduğum süre içinde eğer ihtiyaç olmazsa sisteme yeni bir araç koymayacağım  diye söz verdim. Ama 8 yıl oldu bu sözün arkasında durdum.

Ama şunu söyleyeyim toplu ulaşımla ilgili sıkıntılar var mı? Var. Belediye Başkanı olarak bu sıkıntı var diyorum. Şimdi bu şehir bir köy değil.Bu şehir gelişen bir şehir.Çevremize baktığımız zaman imrenilecek insanların gıpta ile baktığı bir şehir olmaya başladı. Sanayisiyle, eğitimiyle, çevresiyle, nüfus artışı ve coğrafik yapısıyla insanların imrendiği bir şehir olmaya başladı.

Bu şehirde ben hala el yordamı ile bir ulaşım sağlıyorsam bizim önce kendi kendimiz eleştirmemiz lazım.Bu şehirde ben saat 6 dan sonra belli bölgelere eğer ulaşımı sağlayamıyorsam, yaz aylarında gece saat 9-10 dan sonra ulaşımı sağlayamıyorsam bunu öz eleştiri yapmamız lazım. Bunda sıkıntılar var. Minibüsçüler odası başkanı ile konuştum.Bunları söyledik.Ben eğer burada belediye başkanıysam  ben bu şehirde gece 12 ye kadar kaliteli bir şekilde sonuna kadar bu ulaşımı sağlamak zorundayım.Hangi mahalle olursa olsun hiçbirini ayırt etmeden Yavuz Sultan Selim mahallesine gece 12’ye kadar minibüsle ulaşım hizmeti götürmek zorundayım. TOKİ’ye, Yunus Emre Mahallesine ve Cumhuriyet Mahallesine de, Laleli veya Kurtuluş mahallesine de gece 12 ‘ye kadar otobüs götürmek zorundayım.Orada yaşayan insanlara bu hizmeti sunmak zorundayım.

Ama maalesef bu konuda eksiklerimiz var. Bunu öz eleştiri olarak söylüyorum. Bunu minibüsçü arkadaşlarımıza söylesek de bu sıkıntılar bize vatandaşlarımız tarafından iletiliyor.

Ben bu hizmeti hemşerilerime neye mal olursa olsun götüreceğim. Başka çözümü yok bunun. Kiminle götüreceğiz?  Beraber götüreceğiz.Otobüsçü minibüsçü kardeşlerimizle götüreceğiz.

 Açıkça söylüyorum. Şu ana kadar hep beraber  hareket ettik.Allah razı olsun oda başkanımız başta olmak üzere ben hepsine teşekkür ediyorum ama dediğim gibi Başkanım biz gece 11-12 ‘ye kadar götüremeyiz derlerse o zaman eyvallah. Ben sisteme kendi otobüslerimi koyarım. Bunu da açık açık söylüyorum. Çünkü bu şehir 30 yıl önceki Aksaray değil.Burası köy değil.Modern ve çağdaş bir şehir olma yolunda giden Aksaray.Dört nala gidiyoruz.Anadolu’nun parlayan yıldızı diye ben 8 yıldır konuşuyorum.Düne kadar bir tane büyük alış veriş merkezi yokken şimdi koca Eforumuz var.Park sitemiz var.50 -100 tane diğer alış veriş merkezlerimiz var.Şehir büyüyor gelişiyor.Bu yaz içerisinde ulaşımda son noktayı koyacağız.

Toplu ulaşımla ilgili havuz sistemi olacak. Bütün her mahalleye otobüsümüz gidecek. Atatürk ve Cumhuriyet bulvarlarına yeni hatlar koyduk. Üniversiteye birkaç tane ilave hat koyduk. Vatandaşlarımız Hürriyet mahallesinden üniversiteye gidebilecek. TOKİ veya Yunus Emre mahallesinden direk üniversiteye gidebilecek. Şu anda her şeyimiz hazır. Altyapısını hazırladık. Son aşamada bütün görüşmelerimiz yapıldı. Minibüsçülerin kendi arasında ufak bir sıkıntı var.Onu da kendi aralarında görüşüyorlar. Noktayı vuracağız.Geçeceğiz..Allahın izniyle son aşamaya geldik. Bu işin dönüşü yok. Belki Ağustos ayı veya okulların açılmasından önce bu sistemi kuracağız. Modern duraklarımız olacak. Bütün sistemin içinde Akbil veya kartlı sistem olacak. Bütün duraklarda otobüslerin kalkış saatleri geliş saatleri yazacak. İstanbul’da ne varsa, Ankara’da ve Kayseri’de ulaşımla ilgili ne varsa biz bunu yapacağız. Bizim eksiğimiz yok. Bu iş hem Aksaray’ın, hem belediyenin, hem vatandaşın lehine. Sonuç olarak şunu da söylüyorum % 100  minibüsçülerimizin lehine. Çünkü biz toplu taşımada kaliteyi artırdıkça yolcu sayısı da artacak.Yolcu sayısı arttıkça minibüsçüler para kazanacak. Minibüsçüler havuz sistemi sayesinde eşit miktarda para alacaklar. Her bölgeye eşit, adaletli, kaliteli, konforlu, hizmet götüreceğiz Allahın izniyle.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00