• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Tıp Fakültesi'ni kuran Aksaray'ın tarihine geçer

Tıp Fakültesi'ni kuran Aksaray'ın tarihine geçer
Ortaköy Yardımlaşma Dayanışma ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Cemalettin Öztürk'ün açıklaması şu şekilde....

Bundan yıllar önce Aksaray`ın 3 sevdası vardı.
1 - Aksaray`ın Vilayet Olması
2 - Aksaray`a Duble Yol Yapılması
3 - Aksaray`a Üniversite Kurulması
Çok şükür Aksaray bunların üçünede kavuştu.
Aksaray`ımıza Vilayetliği kazandıran başta zamanın Başbakanı Merhum Turgut Özal, Mehmet Altınsoy, Merhum Raşit Daldal, Mahmut Öztürk ve diğer isimsiz kahramanlardan Allah razı olsun.
Ak Parti Hükümetleri zamanında Aksaray`a Dublu yol ve Aksaray Üniversitesini kazandıran Başta zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Aksaray Milletvekilleri Sayın Ahmet Yaşar,Sayın Alirıza Alaboyun,Sayın Ruhi Açıkgöz ve Sayın Ramazan Toprak`tan ve zamanın Aksaray Valileri ve Belediye Başkanlarından da Allah Razı Olsun.Bunların hepsi Aksaray Tarihindeki yerlerini almıştır.
Şimdi Aksaray`ımızın tek bir sevdası var.
``Aksaray ÜniversitesiTıp Fakültesi’’
Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne seçilen Sayın Yusuf Şahin`in yeni görevinde başarılar diliyorum.
Bundan önceki yazımda da belirttiğim gibi, seçilecek yeni Rektörün Aksaray Tıp Fakültesi için çalışma yapmasının yerinde olacağını,Aksaray’da Tıp Fakültesine ihtiyaç duyulduğunu ve geç kalınmış olan bu hizmeti Aksaray kamuoyunun yekvücut olarak bunu desteklediğini yazmıştım. 
Aksaray Üniversitesi 2006 yılında kurulduktan sonra,2007 yılından itibaren,Tıp Fakültesi Kurulma çalışmaları başlamış ve belirli bir mesafe de alınmıştı.
Aksaray Üniversitesi`nin kurucu Rektörü, Prof.Nejdet Sağlam`ın Hacettepe Üniversitesinden gelmesi nedeniyle, bu çalışmalara Hacettepe Üniversitesi de çok olumlu destekler vermişti.
Aksaray`a Tıp Fakültesi konusu kamuoyunun gündemini uzunca bir süre meşgul etti ve bu gidişle de meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.
Aksaray Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Nejdet Sağlam,Aksaray basınına verdiği demeçte; Aksaray Tıp Fakültesi Kurulmuştur.Kurulma kararı şu anda YÖK`te bekletilmektedir. Aksaray Tıp Fakültesinin yerinin,yapılacak kampüslerinin ve öğretim görevlilerinin oturacağı lojmanlarının bile tapuları alınmıştır diye açıklama yapmıştır.
2015 Milletvekilliği seçim çalışmaları için Aksaray`a gelen Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu,Ak Partinin Aksaray için yapacaklarını sıralarken Aksaray`a Tıp Fakültesi kuracaklarının sözünü de vermiştir.
Sayın Başbakanın ``Aksaray`a Tıp Fakültesi Kuracağız`` açıklaması Aksaray için bir fırsattır,zaman geçmeden bu konu ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır.Aksaray kamuoyu Tıp Fakültesi konusunda çok istekli ve duyarlıdır.
Burada en büyük görevde Aksaray Üniversitesinin yeni Rektörü Sayın Prof.Yusuf Şahin`e düşmektedir
Sayın Rektörümüzün önünde büyük bir fırsat vardır.Tıp Fakültesi için yapılacak çalışmalara tüm Aksaray Kamuoyu destek olmaktadır.
Tıp Fakültesi, Aksaray`ın sağlık sorunlarını çözdüğü gibi, Aksaray`ın gelişmesine ve tanıtımına da büyük katkılar sağlayacaktır.
‘’ Tıp Fakültesini kuranlar Aksaray tarihine geçer.’’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00