• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Tarihi evler böyley di.. Böyle oldu…

Tarihi evler böyley di.. Böyle oldu…
Tarihi evler böyley di.. Böyle oldu…

Bir zamanlar yıkık dökük ve atıl birvaziyette bulunan tarihi Aksaray evleri, Aksaray Belediye Başkanı NevzatPalta’nın sahip çıkması ve restore ettirmesiyle yeniden bütün ihtişamı vegüzelliği ile ortaya çıkarıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nıntarihi evlerin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarması vatandaşları memnun ediyor.

AksarayBelediye Başkanı Nevzat Palta, restore edilen evlerin en güzel şekildedeğerlendirileceğini belirterek şunları söyledi “Şimdi burası bizimAksaray’daki klasik Aksaray evlerinden iki tanesi. 1900’lü yılların başları1904-1905 gibi yapılmış. Tabii uzun yıllar bu binalarımızda değişikinsanlarımız, milletvekilleri uzun süre oturmuşlar ve burada güzel hizmetlervermişler. 2 bina görülüyor ama bu yandaki bina 2 tanesinin birleşimindenoluşmuş. 3 konak diyebiliriz rahatlıkla. Ama birleştirilerek büyük bir konakelde edilmiş. Bunun gibi Aksaray’ımızda onlarca bu mimari tarzda yapılmışoluşturulmuş tarihi Aksaray evlerimiz var. Burası geçmiş yıllarda Aksaraybelediyesine kazandırıldı. Daha bu süreç içerisinde dedik ki güzel bir projeyapalım. Burayı değerlendirelim Aksaray’a yakışan bir tarzda, Aksaray’ın tarihievlerini ortaya çıkartma anlamında değerlendirdik.

BurayıAksaraylı hemşerilerimizin veya dışarıdan gelen insanlarımızın kullanımınasunacağız. Tabii ki burası bildiğimiz klasik ev tarzında olmadığı için inşallahburası bittikten sonra sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanacağız. Yani buhanımlara yönelik olabilir. Gençlere yönelik olabilir. Veya içerisini güzel birdekorasyon yaptıktan sonra dışarıdan gelen misafirlerimize veya Aksaraylıinsanlarımıza otantik ve tarihi bir mekân içerisinde hizmet etme şansımızolacak”.

Tarihievlerin çevresindeki vatandaşlar ise Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nınbu esere sahip çıkmasını ve restore ettirmesini takdirle karşıladıklarınıbelirterek teşekkür ettiler.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00