• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Tarihi Bir İlk yaşanacak!

Mustafa BOZDAĞ

7 Haziran 2015 tarihinde Ülkemiz genel seçime gitti. Seçimden beklenmedik bir sonuç alan Ak Parti, özellikle Doğu’da ve İç Anadolu’da büyük oy kaybetti. HDP ilk defa parti olarak girdiği seçimden barajı geçerek meclise girmesiyle Ufukta Koalisyon görünmüştü.

Seçim sonuçlarının resmen yayınlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçimden birinci çıkan Ak Parti’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na Hükümet kurma görevini vermiş, Ak Parti tüm partilerle yapmış olduğu görüşmeler ve alternatif diğer senaryolar neticesinde hükümetin kurulamayacağı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2. Parti olan CHP’ye hükümet kurma görevini vermeden doğrudan Meclis Başkanı ile görüşerek erken seçim kararı almıştır.

Karar kısa sürede YSK’ya tebliğ edilerek, YSK’da erken seçimin 1 Kasım 2015 yapılacağını duyuruldu. Kararın yayınlanması ile birlikte Türkiye Yeniden seçim sürecine girmiştir. Şimdi ilk defa seçim hükümeti kurularak tarihe geçecek. Bu da Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesinden sonra yine bir ilk yaşanacak…

Seçim süreci ile ilgili olarak;

Anket şirketlerine göre Seçimin sonucu çok fazla bir değişiklik olmayacağı gözüküyor. Belki yüzde 2-3 oylarda bir değişiklik Ak Partinin yükseleceği MHP’nin düşeceği görüşü öngörü olarak basına yansıdı.

Oy kullanmayan kişi sayısında ciddi artış olacaktır. Seçim güvenliği konusunda ciddi bir çalışma yapılmalıdır. Her Türk vatandaşı özgür bir şekilde oyunu kullanmalıdır.

Son olarak Eskil bir kez daha seçim süreci yaşayacak burada son seçimde ilçemizden 3 değerli isim Milletvekili aday adayı olmuş fakat aday listesine girememiştir. Bu seçimde inşallah Eskilli aday adayı sayısını artmasını ve en önemlisi Eskilli bir hemşerimizi meclis çatısı altında görmek isteriz.

Seçimin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00