• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Sütaş’ın Aksaray yatırımları devam ediyor

Sütaş’ın Aksaray yatırımları devam ediyor
Sütaş Aksaray’da enerji ve yeni çiftlik yatırımları gerçekleştirecek. Fabrika çalışan sayısını 1.500’e çıkartmayı hedefliyor.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Sütaş’ın Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki yem fabrikası, süt sığırcılığı çiftlikleri eğitim merkezi ve enerji üretim merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı, Sütaş’ın Aksaray’da hayvancılığın özellikle süt hayvancılığının gelişmesine önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Eğitim Çiftliği Uygulama Merkezi ile yem fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Ataklı Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ulukaya’dan bilgi aldı. Saatte 40 ton yem üretim yapabilen modern yem fabrikasının sadece Sütaş bünyesindeki çiftliklerin ve Sütaş’a süt veren üreticilerin yararlandığını belirten Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ulukaya, Sütaş Aksaray’da entegre bir kompleks içinde çalışmalarını üreticiler ile birlikte sürdürdüğünü söyledi.

Sütaş’ın Aksaray OSB’deki yatırım alanının 220 hektar olduğunu belirten Ulukaya, Sütaş’ın Aksaray’da yatırımlarını arttırma kararı aldığını enerji alanında ve 3 bin başlık 3. Çiftlik kurulması ile ilgili yeni yatırım çalışmalarının başladığını söyledi.

Sütaş Aksaray Fabrikasında günlük 36 ton süt işlendiğini çalışan sayısının da 1.250’ye ulaştığını belirten Ulukaya,  ‘Aksaray’da SÜTAŞ yatırımlarının arttırarak devam ettiriyoruz. 3. Çiftlik yatırım için çalışmalarımız başladı. Yine biyogaz tesislerimizde 25 bin nüfuslu bir yerleşim biriminin enerji ihtiyacını karşılayacak elektrik üretim kapasitesine ulaştık. Bu alandaki yatırımlarımızı yüzde yüz arttırma kararı aldık. Sütaş ailesinin Aksaray’daki toplam çalışan sayısı yakın zamanda 1.500 kişiye ulaştırma hedefindeyiz.’ dedi.

Vali Şeref Ataklı’da yaptığı açıklamada Sütaş’ın Aksaray’daki yatırımının sadece süt ürünleri üreten bir sanayi yatırımı olmadığını Aksaray ve çevre illerde de tarım ve hayvancılığın gelişmesine de önemli katkılar sunduğunu söyledi. 

Aksaray’ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin çok iyi olduğunu belirten Vali Ataklı, Sütaş ve Aksaray’daki süt işleyen işletmelerin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin daha da gelişmesine yardımcı olduğunu, üreticilerin artık geleneksel uygulamalardan vazgeçerek verimi arttıran modern teknikler kullanarak gelirlerini daha da arttıran faaliyetlere yöneldiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılık konusunda devletin önemli teşvikler sunduğunu Aksaray’da da üreticileri bu alanda teşvik ettiklerini ifade eden Vali Ataklı, ‘Aksaray yakın zamanda tarım ve hayvancılıkta ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi olacak. Bizlerde gerek üreticilerimizi gerek üreticilerimizin bir araya geldiği kooperatiflerimizi destekliyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Sütaş Aksaray fabrikasında gördüğümüz eğitim merkezi başta olmak üzere modern tesisler İlimiz için ülkemiz için örnek tesislerdendir.’dedi.

-Biyogazdan elektrik enerjisi üreten tesisin kapasitesi arttırılacak

Sütaş’ın OSB yanında kurulu süt sığırı çiftliklerinde de incelemelerde bulunan Vali Ataklı, çiftlikteki buzağı ve ineklerin bakımları, süt sağım üniteleri ile çiftlik yönetimi ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra çiftliklerdeki hayvanların dışkılarının toplandığı biogaz tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Ataklı, biyogazın elektrik enerjisine dönüştürülmesi için kurulan tesisin işleyişi hakkında bilgi aldı. Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ulukaya, tesisin günlük 25 bin nüfusun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek üretime ulaştığını alınan ilave yatırım kararı ile enerji üretimini yüzde yüz oranından arttıracaklarını söyledi.

Kaynak:Aksaray Valiliği Basın Bülteni

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00