• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Spor ve Siyaset!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil’in iki can damarı biri siyaset,diğeri spor!

Eskilli olarak bu iki oluşumu hepsevmişizdir. bu iki olguya hep ilgi duyarız. Hafta içerisinde Konya’da faaliyetgösteren Türker Boya’nın sahibi Cumali Türker Umre’den geldiği için bir ziyaretinegittik, kendisi konuyu döndürüp dolaştırıp turnuvaya getirdi. Cumali abiyeturnuva dedin mi kendinden geçiyor. Ayrı bir heyecana bürünüyor.  Nitekim Maç günüde Eskil’e gidememesinerağmen dakika dakika skoru telefonla öğrenmiş yıllar geçse de eskil olaraközellikle yapılan turnuvalar gerçek futbolsevere dünya kupasından tatlıgeliyor.

Bu yıl da belli bir aradan sonraEskil Belediyesi öncülüğünde tekrar düzenlendi. Bu turnuvanın sürekli olmasıEskil’e ciddi katkı sağlayacaktır.  Oradabir çok insan geliyor Esnaf’a katkı, kimi sponsor olarak ismini duyurmayaçalışıyor. Eskilgücü’ne belli bir maddi katkı ve yeni futbolcular kazandırmakadına bu turnuva özellikle çok önemli olarak görüyorum.

Ama yine bir maçta olay çıkmış bu daturnuvaya küçükte olsa gölge düşürdü. Mezgitlispor ile Gümüşdüğün arasındaoynan maçta çıkan olay herhalde gerçek hiçbir futbol sever adına tasvipedilemez.

Gerçekten spora mı, savaşa mı gidiliyor anlamak mümkün değil.

Heyecan, rekabet, motivasyon,galibiyet, mağlubiyet, hata sporun tamamlayıcı güzel unsurlar…

Ancak işin içine şiddet girince işte insan orada şöyle bir durup düşünüyor.

Yine ne olursa olsun bu turnuvanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi lazım olaylara karışan futbolcular yaptığı hareket ölçüsünde cezalandırılmalı, takımlarına da para cezası uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

Bir diğer önemli konu siyaset

Yaklaşan milletvekili seçimlerinedeni ile Eskil’de de siyasi hareketlilik yaşıyor.

Bu hareketlilik diğer milletvekili seçimlerine göre biraz daha farklı sebebini biliyorsunuz ilk defa iktidar partisinden 3 aday adayımız var Eskil’den…

Maliyeci Mevlüt Yol,

Jeoloji mühendisi Himmet Dağlı

ve  Prof.Dr. Faruk Bozgöz, 

aday adaylarımız 3 değerli insan Ankara’da Mecliste danışman olarak görev yapan maliye ve Para politikalarını iyi bilen Mevlüt Yol,

Başbakanlık TİKA’da görev yapan ayrıca Su ve imar İşleriyle ilgili yıllarca şube müdürlüğü yapan, Afrika ve Kırgızistan’da çok sayıda proje yapan Himmet Dağlı ve Ortadoğu siyasetini çok iyi bilen tam bir Ortadoğu uzmanı Prof. Dr. FarukBozgöz…

Bu hafta sonu mülakatları vardı, Eskil ve Bölgesi olarak beklentimiz bir milletvekili çıkarmak…

Bilindiği gibi bu bölgeden çıkan enson milletvekili İsmet Gür, o da 1991 yılında Meclis’e girmişti. Bu demekoluyor ki Eskil ve Bölgesi 25 yıldır vekil çıkaramıyor.

Bu dönem umudumuz bir vekilçıkarmaktan yana.

 

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00