• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Spor, “Eskil'in ruhunda var”

Mustafa BOZDAĞ

Sporher insanın yapması gereken bir egzersizdir. Her insanın içinde Spora karşı birilgi vardır.  Bu ilgi Bazılarıyeteneklerinden dolayı, bazıları takip ve seyirci olarak sever bazıları datoplumsal bir olgu olarak görür bunun için ya yapar ya seyreder…

İşte ilçemizde de Son bir yıl içerisinde spor alanındaönemli gelişleler yaşanıyor…

Nedir bu gelişmeler

ü  İlçemize kazandırılan Sünni Çim Saha,Kapalı spor salonu gibi Sportif tesisler,

ü  Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçeMüdürlüğünün kurulması,

ü  Eskil Belediyesin gençlik merkeziProjesi,

YakınBir zamanda ilçemize yeni açılan Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçemüdürlüğü açılmış Müdürlüğüne de  İbrahim Irmak  atanmıştı.  Buradan Yeni Müdürümüze yeni görevindebaşarılar diliyorum.

Yenimüdürlüğüm amacı “İlçemizde sporugeliştirmek, sporu çocuklara ve gençlere sevdirmek spor branşlarında yetenekligençlerin önünü açmak” amacında olduğu basına yansımıştı.

 SayınIrmak'ın İlk işi ilçede bulunan beden eğitimi öğretmenleri ile birtoplantı yapmış, Toplantıda öncelikle ilçede bulunan okullardaki öğrencilerinhangi spor dallarına ilgi oldukları ve hangi spor dallarında başarılı olduklarımasaya yatırılmıştı.

Butoplantıda Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Eskil İlçesindeyaptırmakta olduğu Kapalı Spor Salonun hizmet girmesine müteakip sporugeliştirmek için çalışmalara başlanacağı ifade edilmişti.

Son Günlerde ilçemizde Sportif anlamda yapılançalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bunlar,

1) Kurumları arası Futbol turnuvası,

Turnuvaoldukça başarılı bir şekilde sonuçlandı. Sonuç Olarak Milli Eğitim MüdürlüğüŞampiyon oldu. Şampiyon olan MilliEğitim Müdürlüğünü ve tüm takımları kutluyorum. Burada Sayın KaymakamMustafa İlhan’ın katkısı da tartışılmaz bildiğim kadarıyla kendisi de turnuvadaoynadı. Kaymakam Bey’e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Turnuva denilince, Eskil aslında turnuvalara alışkınama devamını getirme konusunda problemlerimiz var.

Öncekiyıllarda dönem dönem köyler arası turnuvalar düzenlenmiş, Her dönemdedüzenlenen turnuvalarda oldukça ilgi görmüştü. Ama ne yazık ki devamlılığınıgetirme konusunda problemler oldu. Bu da spor anlamında Eskil’in geri kalmasınasebep oldu diyebilirim.

 Bu Turnuva, Turnuvaların devamlılığını sağlamakadına bu bir başlangıç olmalı tüm çalışmalar hassasiyet ile yapılmalı, Köylerarası turnuva tekrar düzenlenmelidir.

2) İlçemizde ikinci önemli bir faaliyet Tekvandosporu,

İlçemizdepek alışık olmadığı Farklı spor dalı olan Tekvando sporu ilçemizde yapılmayabaşlandı. Gönüllü olarak Eczacı Ömer Atuğ öğretmenliğinde yapılıyor. Bu spordaözellikle çocukların ilgisini çekmiş durumda Buradan Sayın Atuğ ’uda tebrikediyorum.

3) Üçüncü önemli bir faaliyet atletizm sporu,

EskilGençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğü organize ettiği Atletizmigeliştirme projesi kapsamında ilçede bulunan okullardaki öğrenciler arasındaAtletizm yarışmaları için  oldukça geniş bir katılımın olduğunu öğrendim.

Kısacaözetlemek gerekirse Eskil’li Spor’u seviyor, Spor için tesisleşme konusundaciddi adımlar atılmış, sporun yapılması için hiçbir engel kalmamış Gerisi sporuyapacaklara düşüyor.

Sonolarak beni üzen Eskilgücü konusuna gelmek istiyorum yeni yapılan saha oldukçagüzel olmuş bu yıl Eskil gücü maçlarını iç saha maçlarını bu sahada oynadı.Edindiğim bilgi ciddi anlamda seyirci topluluğu maçı izlediğini öğrendim. Eskilgücüspor’un yeni stat yapılmasına rağmen sondanikinci olması beni Sporsever olarak üzdü.

Busportif hareketliliğin yaşanması konusunda Başta Sayın Kaymakam Mustafa İlhan,Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Eskil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçeMüdürü İbrahim Irmak ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00