• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Son 40 Yıl’ın En sönük seçimi!

Mustafa BOZDAĞ

Son 40 yıl içerisinde Seçimlerde heyecanının en çok yaşandığı yerlerden biri Eskil olurdu. Bu seçimde ise geçen yıllardaki heyecanı göremedim. 

Geçen hafta bir cenaze için Eskil’e gitmiştim. Cenazeden sonra Eskil Merkez’e uğradım.  Sönük bir havaya bürünmüş bir Eskil gördüm.

Sokaklar bomboş, Esnaflar kendi aralarında grup kurmuş sohbet ediyorlar.  Bir çok kişi ile sohbetimde insanlar sokağa çıkmıyor. Buda biz esnafları olumsuz etkilediğini söylediler.

Ben bu seçim yarışının çok heyecanlı geçeceğini düşünmüştüm,  bol adaylı bir seçim olacaktı, fakat adaylar başvuru sürecinden sonra adaylıktan çekilenler oldu. Çekilenlerin kendilerine göre sebepleri vardı.  Tabi saygı duymak gerek sonuç olarak aday yada aday adayı olmak maliyetli bir iş günümüzde bir çok insan bunu kaldıramaz…

Gözler Ak Parti’de!

Eskil büyük ilçe olacak ki! Ak parti adayını açıklamadığı ilçede diğer partilerde açıklamadı tetikte bekliyor.

Ak parti önce 3 aralık dendi, daha sonra 17 aralık oldu. Şimdi ise 25 Aralık’ta ilçelerin açıklanacağı söyleniyor.

Şu ana kadar Eskil için Ne Ak Parti’de Ne MHP’de Nede Diğer partilerde aday açıklanmış değil, ortada gezen isimler şu an algıdan ibaret…

Bu seçimin Elbet kazananı bana göre Genç aday adayı arkadaşlarımız olacağını düşünüyorum. Devamlılığını getirirler ise ilerleyen yıllarda Eskil siyaseti içinde gençlerin önünü açmış olurlar. Burada genç adayların pes etmemesi gerekiyor.

Sonuç olarak benim arzum nasıl ki! 1984 yılında 27 yaşında delikanlı olan Necati Belgemen Şanslı olan Rahmetli Hamov dayıyı(mekanı cennet olsun) devirip Eskil için bir çığır açtıysa Şimdi de Gençlerin mevcutları seçimde devirip mevcutları tarihten silmesini isterim.

Muhtemelen gelecek haftaki yazımda aday açıklanmış olacak, her adaya eşit mesafede olduğumu bildirmek ile birlikte, Tüm adaylara başarılar dilerim

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00