• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Sizce Kim Haklı?

Mustafa BOZDAĞ
Değerli okuyucular;

Günümüzde en önemli hastalıklarından biri de savurganlıktır. İnsanlar bir yandan geçim sıkıntısından, hayat pahalılığından bahsederken, sürekli başkalarına akıl verip, eleştiri yaparken kendi yaptığı hataları görmemezlikten geliyor. Sanki çoğu insan bu dünyaya har vurup harman savurmaya gelmiş. Eline bir para geçti mi nereye nasıl harcayacağını şaşırır duruma gelmiş yeterki eline para geçsin Bende bugün Sizlere İki farklı evli çiftin yaşam tarzlarından bahsedeceğim.

Birincisi Maddi durumu iyi bir erkek, Ev hanımı bir bayan;

Konu: Bayan eşinden Galaxy S3 cep telefonu istiyor. Erkek Bu telefonu çok rahat alabilecek güçte fakat eşine gereksiz diye almak istemiyor.

Bayan: Eşimin  alma imkanı var alma imkanı olmasa ben zaten istemem alma imkanın olduğu için bu telefonu alacaksın diyor.

Erkek: Ben telefonu alabilirim fakan gereksiz alo diyecek 100-150 TL'ye sana sıfır bir telefon alayım kullan yada benim telefonu sana vereyim kullan

Bayan: Kesinlikle olmaz ben Galaxy S3 istiyorum. Bunu almaz isen telefonsuz dururum daha iyi.

Erkek:  İstediğin telefon sana gereksiz ben istediğin telefonu almam

İkincisi Maddi durumu evini geçindirecek seviyede bir erkek Ev hanımı bir bayan

Konu:Yine aynı konu  Bayan eşinden Galaxy S3 cep telefonu istiyor. Erkek Ben kirada oturuyorum. senin bir telefonun var benim önceliği ev almak eşine şu an lüx bir telefon almak gereksiz diye almak istemiyor.

Bayan: Ben daha gencim benimde güzel bir telefonum olsun  bu telefonu kullanmak istemiyorum   Bana istediğim telefonu alacaksın.

Erkek: Ben kirada oturuyorum mevcut telefonun la idare et ben sana istediğin telefon alamam benim önceliğim ev almak

Bayan: Kesinlikle olmaz alacaksın diyor küsüyor.


Evet malesef toplum da bu tartışmalar günden güne başka bir boyut alıyor. elinde mevcut bir cihaz var iken yenisi bir çoğumuzun evinde birden fazla cep telefonu, bilgisayar bunların sonunda aile içi huzursuzluklar baş göstermekte toplum da masraf olgusu giderek artmakta bu da zamanla olumsuz sonuç doğurmaktadır. 

Sonuç;Sonucada sizler karar verin ben kısaca teknolojik cihaza ihtiyaç ise alınmasını ihtiyaç değilse gereksiz yere para harcanmaması taraftarıyım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00