• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

SIN 2013, 24 Ülkenin Katılımıyla ASÜ’de Gerçekleştirildi

SIN 2013, 24 Ülkenin Katılımıyla ASÜ’de Gerçekleştirildi
SIN 2013, 24 Ülkenin Katılımıyla ASÜ’de Gerçekleştirildi
ASÜ, 2 yıl içinde 7’inci kez ulusal ve uluslararası düzeydebir konferansa ev sahipliği yaparak, bu alanda önemli bir başarıya daha imzaattı.

- Kongre, Şehir ve KonularınTanıtımıyla Başladı -

Bilgi ve ağ güvenliği araştırmalarını ve uygulamalarınıiçeren konferansın sunumları İngilizce olarak yapıldı. Konferansın açılışkonuşmasını gerçekleştiren ASÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. HimmetKaradal, tarihsel olarak Aksaray’dan söz etti ve Aksaray’ın da içinde bulunduğuKapadokya’nın ‘Güzel Atlar Ülkesi’ olarak anıldığını söyledi. OrganizasyonDüzenleme Komisyonu Başkanı ASÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve ElektronikMühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Elçi, düzenlenen kongreninuluslararası bir niteliğe sahip olduğunu ifade ederek, “ASÜ’de bu kongreningerçekleştirilmesi son derece önemlidir. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.Avustralya Macquarie Üniversitesi Gelişmiş Bilgisayar Merkezi Direktörü Prof.Dr. Joseph Pieprzyk ise yaptığı konuşmada, tebliğlerin ülkelere göredağılımını, kongrenin daha evvel yapıldığı ülkeleri ve konunun uluslararasıdüzeyini anlattı, Aksaray’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

- Türkiye’ninİlerleme Çabalarına Katkı Sunan Bir Üniversiteyiz - 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, geçen 2 yıl içindeASÜ’nin 7 ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yaptığını vurguladı.ASÜ’nün genç bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Acar, “Genç bir üniversiteolmamıza ve sınırlı olanaklarla çalışmamıza rağmen; Türkiye’nin dışa açılma,hızlı büyüme, kendisiyle barışma, gelecek 10 yıllık dönemde dünyanın en büyük10 ekonomisi arasına girme gibi çabalarına kendi çapımızda katkı vermeyeçalışan bir üniversiteyiz. Bu çerçevede her bakımdan hızla büyüyen birüniversiteyiz. Kültürel, sosyal, bilimsel etkinliklerde de başı çekmeyeçalışıyoruz. İki yılda 7 sempozyum ve kongreye ev sahipliği yapmış olmamız dabu konuda ne kadar aktif olduğumuzun göstergesidir. Organizasyonda emeği geçenherkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

- TÜBA 11Uluslararası Çatı Kuruluşa Üye -

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. AhmetCevdet Acar da, kongrede bir konuşma yaptı. TÜBA’nın, genel bütün bilimalanlarını kapsayan ulusal akademi olduğunu ve dünyadaki meslektaşlarınakapılarının açık bulunduğunu kaydeden Acar, 24 ulusal akademiyle anlaşmalıolduklarını, 11 uluslararası çatı kuruluşa da üye olduklarını kaydetti.Türkiye’de bu gibi konferansların daha yaygın bir şekilde icra edilmesidileklerini ileten Prof. Dr. Ahmet Cevdet Acar, “Çünkü internet ve bilişimteknolojileri gibi unsurlar artık ulusal olmasının ötesinde, uluslararası birmahiyet arz etmeye başladı” dedi.

- TÜBA BaşkanıRektörlük Özel Defterini İmzaladı -

Konuşmaların ardından katılımcılara hediyeler verildi veTürk Halk Müziği eserlerinden oluşan mini bir konser gerçekleştirildi. ASÜakademisyenleri Ali Kerim Öner, Hasan Mustan, Zeynep Kaya, Gülbahar Karabulut,Nil Aksoy ve Harita Mühendisliği öğrencisi Ali Gülle, birbirinden güzeltürkülerle etkinliğe renk kattı. Kongrenin ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr.Ahmet Cevdet Acar, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ı makamında ziyaret ettive Rektörlük Özel Defteri’ni imzaladı. Kongre, ASÜ’nün yanı sıra; HindistanMalaviya Ulusal Teknoloji Enstitüsü, Avustralya Macquarie Üniversitesi, RusyaGüney Federal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ahiler KalkınmaAjansı işbirliği ile gerçekleştirildi. Kongreye; Türkiye, Rusya, Hindistan, Amerika,Japonya, Avustralya, Avrupa ve Ortadoğu’dan toplam 24 ülkenin bilim insanlarıkatılım sağladı.

Uluslararası Bilgi Ağları ve Güvenlik Kongresi 2012 yılındaHindistan’ın Jaipur Kentinde gerçekleştirilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00