• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Şimdi Tatil Zamanı

Mustafa BOZDAĞ

2013-2014 eğitim ve öğretim yılı bu hafta itibari ile tamamlandı. Geçen yıl eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmişti. Bu yıl sıkıntılarbir nebze olsun çözüldü.  İlçemizde Özellikle eğitim tesisi ve KadroluÖğretmen sıkıntısı sorunları hala çözülebilmiş değil! “Son 3 yıldır giden öğretmen kadar kadrolu öğretmen gelmiyor.”  Tabi sistemin tam oturması için en az 4 yılgeçmesi gerekir bana göre ama yinede başarılı bir yıl geçti diyebilirim. Bundada en büyük pay "ÖĞRETMENLERİN" hakkını teslim etmek gerekir. İlçemizde İlçe Milli EğitimMüdürü değişti. Benim bildiğim kadarı ile ilk defa 2 şube müdürü atandı. Bu dailçemiz açısından sevindirici gelişme diyebilirim. Buradan İlçemizde görevebaşlayan Yeni ilçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube müdürlerine yeni görevlerindebaşarılar dilerim.

  

Öğrenciler karnelerini aldı;

Karne dönemi hem öğrenci için hem de veli için tatlı birtelaş öğrenci acaba karnem nasılı olacak zayıfım olacak mı olmayacak mı Takdirmi alacam teşekkür mü alacam gibi düşünce ile gidilir son günlerde okullarakimi öğrenci öğretmene kızar bana düşük not verdi diye kimi öğrenci kendinekızar ben şu dersten nasıl düşük aldım diye veli için ise acaba çocuğumunkarnesi nasıl olacak özellikle ilkokula yeni başlayanlar için annelerinüzerinde büyük bir yük sanki annelerde okula giden bir öğrenci gibi çocuğu ileilgilenip ders çalışmakta ve ilgilenmekte bu yorucu geçen nihayet bu süreç buhafta tamamlandı. İnşallah öğrenciler ve veliler açısından hayırlısı olur.

 

Yine bir diğer önemli konu karnelerde kırık diye tabirettiğimiz zayıf notlar karnesinde zayıf olan öğrencilerin evden kaçma, karnenotlarında değişiklik yapma, yalan söyleme gibi davranışlarda bulunabileceğikonularında dikkat edilmelidir.

 

Karnede ki öğrencilerinbaşarısız olduğu dersler karşında ailenin vereceği tepkilerden korkmasına yolaçmakta Bu konuda ailelerin bilinçli olması problemin çözümü için büyük önemtaşımaktadır. Bu gibi durumlarda önemli olan çocuğun ruhunu incitmeden, ortadabir sorun var ise konuşarak düzeltmeye çalışmaktır. Karne döneminde öğrenciler,değerlendirilecek olmanın verdiği kaygıyı yaşar. Kötü karneyle ailesinden ‘kötüevlat’, ‘beceriksiz, işe yaramaz çocuk’, ‘arkadaşını bile geçemedin, ondanyüksek puan alamadın’ gibi geribildirim alacağını düşünen çocuklarda evdenkaçma, karne notlarında değişiklik yapma, yalan söyleme gibi davranışlargörülebilir.

Gibi daha bu maddeleriçoğaltabiliriz. Unutmayın, o herkesten farklı olan ve sadece kendine benzeyendünyada tek bir kişidir. Mutlaka Her ana-babanın çocuklarıyla ilgili bazıbeklentileri vardır. Tatil dönemi çocuğun hayalini kurduğu ve kendini birsonraki döneme hazırladığı bir süreçtir. Bu dönem ilişkileri geliştirmek ve sağlamlaştırmakiçin çok güzel bir zamandır. Bunları onunla konuşun. Çocuğunuzla iyi vakitgeçirip, var olan sorunları daha kolay atlatabilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki; “kötükarneyi düzeltmek mümkünken çocuğun ruhsal dünyasında açılacak yaralarıiyileştirmek pek de kolay olmamaktadır  Bu vesile ile Öncelikle Tüm emeği geçen Öğretmenleri vebüyük bir efor sarf eden öğrencileri kutluyorum.

 İyi Bir Tatil Geçirmeleri Temennisi ile;

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00