• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Şimdi Taşpınar’da Tokiye Yazılma Zamanı

Şimdi Taşpınar’da Tokiye Yazılma Zamanı
Şimdi Taşpınar’da Tokiye Yazılma Zamanı

7.500çalışanı  ile Organize SanayiBölgesini  içinde barındıran ve E-90kenarına yapılan büyük yatırımlarla binlerce Aksaray’lıya ev sahipliği yapmaktadır. Sanayimizin hızlagelişmesi ile birlikte yatırımcıların göz bebeği haline gelen TaşpınarAksaray’ımızın parlayan yıldızı oldu.Bu gelişmeler ile birlikte Taşpınar göçveren değil hızla göç alan kasaba haline geldi. Bu değişim kasaba halkını veyönetimini yeni arayışlar içine sürükledi.

 

Dar ve orta gelir grubu için toplam 506.000 sosyal konutüreten TOKİ, hedef büyüttü ve hedef sayıyı 1.000.000 çıkarttı.TOKİ,temel birilke olarak dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar ile yoksullarınkonut ihtiyacının karşılanmasına yönelik faaliyetlerinin ülke genelinde dengelibir şekilde yayılarak model oluşturması amacı ile  Taşpınar Belediyesinin kısa sürede 1000’inüzerinde ön talep toplayarak müracat etmesi TOKİ’yi Taşpınar Kasabasına yatırımyapmaya teşvik etti.

 

Taşpınar’a yapılacak konutlar sadece Taşpınar’lıya değilbölge halkına dolayısı ile Aksaray’lıya hitap ediyor ve Aksaray’ımıza katmadeğer oluşturuyor.

 

Yapılacak proje işçisinden esnafına tüm şehrimizinekonomisine ivme kazandıracaktır.

 

Taşpınar Belediyesi çalışanı,halkı ve yönetimi ile birliktebu projenin baş mimarıdır.

 

Yatırım Taşpınar  veAksaray’ımız için doğru ve verimli bir yatırımdır.

 

Kentsel dönüşüm projesi için TOKİ müşavirleri ayrılan arsaiçin herhangi bir bedel belirlemiş değildir.

 

Konut yapacak arsayı TOKİ Taşpınar Belediyesinden alacakolup işlemler alınan meclis kararı doğrultusunda yürütülecektir.

 

Aksaray tapu dairesi çok uzak değil   merak içine giren herkes bölge hakkındabilgi alabilir ne toplanan arazi nede devletimizin zararı söz konusu.

 

Seçilmişler seçimlerde halkın  teveccühü ile işbaşına gelirler. Kazandıkları yerin çıkarlarını korumak ve kollamaklagörevlidirler. Makam ve mevki sevdası ile değil gücünü halktan alarak  yine güçlerini halktan yana doğrudan yanakullanırlar.

 

Taşpınar , Aksaray’ın beldesi uzağında veya dışında bir yerdeğil. Taşpınar, Aksaray’ın öz evladıdır. Hizmete layık bir yerdir. Taşpınar’ayapılan yatırım sonuçta Aksaray’a yapılan bir yatırımdır.

 

 

 

Halkın gücü ile göreve gelenler,gücünü halktan alanlar yinegüçlerini halktan yana doğrudan yana kullandılar. Yatırımı devam eden ve bitenprojeler incelendiğinde Taşpınar’a gereken hassasiyetin gösterildiği aşikardır.

 

Tüm bu olanlar emeğin,sabrın,çalışkanlığın ve uzun birsürecin  ürünüdür.

 

Taşpınar , hem temel geleneksel ve insani değerleribünyesinde vazgeçilmezler olarak koruyan istikrarlı, hem de bu temel değerlerışığında bütün yeniliklere açık dinamik bir yapıya sahiptir.Böylece kasabamız ,günü yaşayan değil, geleceğe ilişkin sağlam köprüler kuran, toplum yaşamınıngeleceğinden “sorumlu” merkez haline gelmiştir.Bu gözlükle baktığımızdaTaşpınar, ufku ve vizyonu bu değerleri kuşatan bir ekip tarafından ideal beldehedefleri doğrultusunda ciddi aşamalar kaydetmiştir. Bu ekip, uygulayıcılık,yönlendiricilik ve denetleyicilik görevlerini ciddi bir gayretle ifa ederek,kasaba olabilmenin bütün gerekleriyle ilgili ciddi aşamalar kaydederek artıkhedef büyütmüştür.

 

Taşpınar’lı cevap veriyor bu olup bitenlerden sonra nehizmetler bitecek,ne de plan ve projeler son bulacakTaşpınar’lı bu hizmetleri çok önceden hak etmişti bundan sonradaha da güzellerini görecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00