• BIST 9539.34
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Serdengeçti, "Kadın onuru insanlık onurudur"

Serdengeçti,  "Kadın onuru insanlık onurudur"
Aksaray Milletvekili Doç. Dr. Mustafa SERDENGEÇTİ 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Kadın onuru insanlık onurudur diyen SERDENGEÇTİ şunları kaydetti. 
Dünyanın yaratıldığı günden bugüne kadar gönüllerde müstesna bir yere sahip olan kadınlarımız insanlık ailesinin temelidir. Merhamet ve şefkat sembolü kadınlarımız Yüce Allah‘ın gönderdiği emanetlerdir. Peygamber Efendimiz (sav)’in buyurdukları gibi “Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır ya kardeşidir yahut hanımı ya da annesidir”. İslam’ın ilk kadın şehidi Hz. Sümeyye’ye, Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Anaya ve Kurtuluş Savaşındaki kahraman Nene Hatuna gösterilen saygı ve sevgiye baktığımız zaman, kadınlarımıza verilen kutsiyeti ve değeri görmekteyiz.
Medeniyetimizde kadınlarımızın çok önemli bir yeri vardır. Kadına büyük değer veren bir peygamberin ümmeti olarak kadın haklarını gözetmekteyiz. Kadın onuru insanlık onurudur. Kadınlarımızın onuru gözetilmelidir. Bu bağlamda, kadına yapılan her türlü şiddetin ve baskının önüne geçilmelidir.
14 Yıllık süreçte kadına şiddetin önüne geçmek için ciddi çalışmalar yapan hükümetimiz” kadına karşı yapılan ayrımcılık ırkçılıktan beterdir” dusturu ile kadına şiddetin önüne geçmek için her türlü çalışmayı yapmakta ve bunu anayasal güvence altına almaktadır. Kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı her türlü sorunlarını ortadan kaldırmak ve kadının sosyal yaşamda hak ettiği yerde olması için çalışıyoruz.
Yeni Türkiye’nin inşasında ve 2023 vizyonun hayata geçmesinde kahraman kadınlarımızın emeklerinin büyük olacağını temenni ediyor, başta İslam coğrafyamızda yaşayan kadınlarımız olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan kadınların Dünya Kadınlar günün kutluyorum.


Doç. Dr. Mustafa SERDENGEÇTİ
Aksaray Milletvekili

Kaynak:Sosyal Medya

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00