• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 19 °C

Selden ders almalıyız…

Mustafa BOZDAĞ

İlçemizdegeçen hafta içerisinde Kıraç bölgesinde özellikle Karakol yaylasında etkiliolan sağanak yağışın neden olduğu küçük çaplı sel yaşandı. Buda tabi ilçegündeminin ilk sırasına oturdu.

Heleşükür ki birkaç hayvanın telef olması dışında büyük bir olumsuzluk yaşanmadı.Özellikle can kaybı yaşanmaması sevindirici bir gelişme diyebilirim.

Sağanakyağışın neden olduğu Sel olayının yaşanması ile birlikte Haberi Alan EskilKaymakamı Mustafa İlhan ve Eskil Belediye Başkan Vekili Adnan Çeçen Bölgeyegitmiş gerekli önlemleri almış, Eskil’inResmi Basın organı “Eskil Gazetesi” KONTV’ninde Haber Muhabiri Hilmi Yol haberfark.net ve eskilgazetesi.com üzerindenve KONTV ana haberde olayı tüm yönleri ile doğru bir şekilde aktarmıştır.Kısaca İlçe Yönetimi süreci  iyi yönetmiştir diyebiliriz.

Tabiburada Eskil ve bölgemizde çok uzun zamandır sel olayı yaşanmıyordu. Böyle birolayın yaşanması özellikle kanalizasyonu olmayan yaylalarımız için önlemlerinbir kat daha artırılması ihtiyacını ortaya koydu.

Selekarşı hazırlıklı mıyız?

Hayır,sele karşı çok ciddi anlamda bir hazırlığımız yok bu olay bunun en büyükgöstergesi diyebilirim.

Nedeniise Eskil daha önceki yazılarımda özellikle defalarca vurguladığım “EskilCoğrafi olarak dağınık bir bölge bunun dikkate alınması gerekir” demiştim. Bunuher alanda dikkate alınması gereken bir cümle olarak kullanıyorum. Busel olayı Eskilin En uç yaylasında sağanak yağışın yaşanması ile gerçekleşti.Allah göstermesin çok şiddetli bir yağış ile daha büyük bir sel olayı yaşansaidi.

Eskil’denekipler Karakol’a varıncaya kadar,

Aksaray’danAfat ekipleri gelinceye kadar,

Dahaciddi bir felaket yaşanabilirdi. Tabi bölgemizde uzun yıllardır böyle birolayın yaşanmaması bu alanda tedbir almaya itmedi. Ama küçükte yaşanmayacağıanlamına da gelmeyeceğini görmüş olduk.

Selve afetlere karşı tedbirler alınmalı…

Konununuzmanı değilim ama yazmanına faydalı olacağını kanaatindeyim.

*-Büyük yaylalara kanalizasyon kurulması,

*- AFATekibi Aksaray’dan geldi Eskil’e afat ekibi kurulabilme imkanı var mı?kurulabilirse;

· Her mahallenin Muhtarı bu ekibin bölgesindeki temsilcisi olması,

· Muhtarlıklara birer bina yapılarak afat için gerekli malzemelerin enazından muhtarlık binalarında bulunması gibi tedbir alınmalıdır.

Amaresmi prosedür olarak açılmasında Engel teşkil eden bir durum var ise beninsöylediklerimin bir öneri olarak algılanmasını, Fakat mutlaka tedbir alınmasıgerektiğini düşünüyorum.

 Sonolarak Bölge insanına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, beklenen ve gelenyağışın çiftçimizin yüzünü güldürmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Sel yüce Mevla’nın takdiri ilahisi, ama selden ders almalıyız…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00