• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Seçimin Galibi!

Mustafa BOZDAĞ

24 Haziran Seçimleri bu hafta sonu gerçekleşti. Demokratik bir ortamda geçen seçim sonucunda Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan her zaman olduğu gibi yine galip çıktı.

Bu yeni sistemde En kazançlı çıkan parti bana göre MHP oldu. Çünkü MHP için hiçbir anket şirketi %10 geçer demedi.  Sayın Bahçeli bunlara tepki göstererek tepkisinde haklı çıktı.  Tayyip Erdoğan’a sözümüz yok  o zaten bir lider, fakat bu seçimde partisi üzerinde oy alan Muharrem İnce’de bir liderlik örneği sergiledi.

Ben genel olarak ülke siyasetini yazmam, o yüzden Aksaray ve Eskil siyasetine dönecek olursak, milletvekili aday adayları açıklanacağı akşam bir bilgi edindim.  Ak parti hangi aday ile girerse girsin 3 ak parti, 1 millet ittifakı vekil çıkaracak bilgisini edindim.   Fakat Ak Parti ilçelerden aday göstermeyerek tepki oyları MHP’nin Aksaray’da 1 vekil çıkarmasına Ak Parti’nin ise 1 vekil kaybetmesine neden olmuştur.  Bu seçimin sonucu istatistiki olarak incelendiğinde çok çıkarılacak sonuç var ama bu bizim işimiz değil siyaset adamlarının işidir.  

Eskil siyasetine gelecek olursak Eskil her zamanki gibi Ak parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini sundu.  Fakat bir kısım Ak partili Eskilli 4 adaydan 1’ini bile aday gösterilmemesi Cumhurbaşkanlık oyum Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekili oyum ittifaktan dolayı MHP’ye dedi. Bunda da başarılı oldu.  Bu kapsamda Ak parti Eskil İlçe başkanlığı başarılı bir seçim propagandası yürütmüştür.  Aynı düşence MHP’nin genç başkanı Mustafa Güdendede içinde söyleyebilirim.   

Sonuç Olarak, Seçimin galibi,  Recep Tayyip Erdoğan Cumhur Başkanı, Mecliste çoğunluk ise Cumhur ittifakı olmuştur.  Burada dipnot  Ak parti 300 vekil sınırını aşamamış olması, MHP’yi stratejik bir parti konumuna getirdi. Şimdi sıra kurulacak hükümet sisteminde ilk defa olduğu için bizlerde merak ediyoruz. Nasıl bir sistem olacak milletvekilleri bakan olursa vekillikleri düşecek, bunu bekleyip göreceğiz.  Bizim vatandaş olarak bundan sonra beklentimiz ekonomide istikrar piyasadaki durgunluk ve dalgalanmanın son bulması, birde beni de rahatsız eden sosyal medya’da küfür hakaret, rencide edici cümlelerin son bulması herkesin bir görüşü var bu görüş çerçevesinde gitti oyunu kullandı. Bir taraf kazandı bir taraf kaybetti.  

Kazanana hayırlı olsun, Kaybedende saygı duysun diyor. Seçim sonucunun ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00