• BIST 10190.79
  • Altın 2455.239
  • Dolar 32.3006
  • Euro 35.0004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Sağlıkta Yatırım ve personel ihtiyacı!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil her alanda günden güne gelişiyor. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi bölge insanının refah düzeyinin artmasını gösterebiliriz. Refah düzeyi arttıkça ihtiyaçlarda artış gösteriyor.

Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi sağlık alanındaki ihtiyaçlar!

Sağlık alanında ekipman olarak Eskil çok iyi durumda, özellikle hayırsever iş adamlarımız ve hemşerilerimizin desteği ile doktoru olmayan kadın doğumda bile sezaryen yapabilecek seviyede cihaz ve donanıma sahibiz. Göz, ortopedi ve çocuk gibi birçok alanda poliklinik hizmeti verebilecek duruma geldi. Bu kapsamda katkı sağlayan hemşerilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Yeni ambulansımız hayırlı olsun!

Bu hafta içerisinde sağlık alanında önemli bir gelişme yaşandı. Aksaray il geneline Bakanlık tarafından 8, il özel idaresi tarafından 1 toplamda 9 yeni ambulans tahsis edildi.

Bu ambulanslardan 1 tanesi de Eskil’e tahsis edildi. Ne var ki ambulansın teslim törenine Eskil’den hiçbir siyasinin katılmaması ilginç bir gelişme olarak gözlerden kaçmadı.

Sağlık yatırımında Köy diye bir kavram olmaz

Bozcamahmut’ta bilirsiniz ki 112 acil servis istasyonu kuruldu. Kurulduğu günden bu yana çok yoğun bir şekilde çalışıyor.  Güzel bir sistem kurulmuş 112 personeli halk ile arasında mesafesini koruyarak görevlerini icra ediyorlar. Bu yönü ile orada görev yapan personeli ve yetkililerini kutluyorum. Ne var ki ambulansı belki Aksaray’ın en eski ambulansı öncelik hakkının Bozcamahmut olmasını beklerdik. Fakat Bozcamahmut Köy şimdi Köy’e sıfır ambulansı verirsek tepki toplarız düşüncesi mi var? Tıpkı trafik Işıklandırma sisteminde olduğu gibi…

Bozcamahmut’a Bir köy penceresinden bakılıyor. Eğer ki öyle bakılıyor ise yanlış bakıldığını belirtmek isterim.

Nitekim Bozcamahmut yeni ambulans hakkından yararlanamadı.  Şimdi beklentimiz Eskil’in iade edilen Ambulansının Bozcamahmut’a verilmesi…

Sağlık Personel İhtiyacı

Sağlıkta ekipman olarak güçlenen Eskil’in, sağlık personeli ve uzman doktor ihtiyacı günden günde artmaktadır. Aile Hekimlikleri olan bazı bölgeler haftanın 2 günü Aile hekimliğini kapatarak küçük köylerde tarama gerçekleştiriliyor. Burada güzel bir uygulama her köye sağlık hizmeti sunulması, fakat aile hekimliği kapatılarak gidildiğinde birçok vatandaşımız aile hekimliğine gelip geri dönmek zorunda kalabiliyor. Hastanede ise uzman hekim sıkıntısı belli branşlarda devam ediyor. Temennimiz bunların bir an önce giderilmesidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00