• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Rektör Acar: Karaman’a Belediye Başkan Adayı Değilim

Rektör Acar: Karaman’a Belediye Başkan Adayı Değilim
Rektör Acar: Karaman’a Belediye Başkan Adayı Değilim
Karaman Belediye Başkan Adaylığı gibi bir gündemininolmadığının altını çizen Rektör Acar, “Belediye Başkanlığına aday olmak gibibir düşüncem yok. Bu konuda hiç kimsenin kapısını çalmışlığım, kimseyle bukonuda bir görüşme yapmışlığım yok. Aday olacağıma dair ortaya atılan ifadeler,tamamen söylentiden ibarettir” dedi.

- Bizi Burada Bekleyen ÖnemliVazifeler Var -

ASÜ Rektörlüğü görevine 2011yılında atandığını, 4 yıllık görevinin 2,5 yılının geride kaldığını ve daha 1,5yıl görev süresi olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Üstelik bugünkü mevzuatçerçevesinde, birinci dönemini bitiren rektörlerin ikinci kez atanma ihtimalide var. Bu ihtimali de göz önünde bulunduracak olursak; bir hesaba göre 1,5yıl, bir diğer hesaba göre ise 5,5 yıl gibi uzunca bir süre görevimiz devamedecek demektir. Burada yapacağımız işlerimiz henüz bitmedi. Son 2,5 yıliçerisinde çok şey yaptık ama daha epeyce yapılacak iş var. Çünkü biz genç,dinamik ve büyüme ihtiyacında olan bir üniversiteyiz. Dolayısıyla burada bizibekleyen önemli vazifeler var. Bu perspektiften bakıldığında, şu anda benimsiyasetle ilgilenmem doğru değil” dedi.

- Ortaya Atılan İfadeler TamamenSöylentiden İbaret -

Herhangi bir belediyeciliktecrübesinin olmadığını, daha önce belediyenin herhangi bir birimindeçalışmadığını kaydeden ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Dolayısıyla; bu iş nasılyapılır, bu iş için ekipler nasıl kurulur gibi konularda tecrübem yok. Herkesbildiği ve anladığı işi yapmalı. Diğer türlü, verdiği sözleri yerinegetirememe, işi eline yüzüne bulaştırma ihtimali var. Böyle bir durumadüşmekten imtina ederim. Açık ve net şekilde diyorum ki; Belediye Başkanlığınaaday olmak gibi bir düşüncem yoktur. Bu konuda şu ana kadar hiç kimseninkapısını çalmışlığım, kimseyle bu konuda bir görüşme yapmışlığım yoktur. Adayolacağıma dair ortaya atılan ifadeler tamamen söylentiden ibarettir.Gündemimizde böyle bir mesele yoktur.”

- Acar, İkinci Dönem Rektörlük Düşünüyor mu? -

İkinci dönem rektörlük düşünüpdüşünmediğine ilişkin sorulan bir soruya da yanıt veren ASÜ Rektörü Prof. Dr.Mustafa Acar, rektörlerin ezici bir çoğunluğunun ikinci dönem görevine devametmek istediğini belirtti. Bunun anlaşılabilir nedenleri olduğunu dile getirenAcar, “İnsanlar bir icraata başlarlar, ekiplerini kurarlar, üniversiteyitanımaları belli bir zaman alır, daha önce tecrübeleri yoksa işi öğrenmelerizaman alır… Birinci dönemin bir kısmı zaten uyum çalışmaları ve çabasıylageçer. Ondan sonra bir takım icraatlara başlarsınız, bunlar henüztamamlanmamıştır ve bunların tamamlanması için, gerçek anlamda tecrübeyikonuşturabileceğiniz bir ikinci dönemi herkes arzu eder” dedi.

- Kesin İfadelerde Bulunmak İçinErken -

Henüz bu hususa dair kesinifadelerde bulunmanın doğru olmadığının altını çizen ASÜ Rektörü, sözlerini şuşekilde tamamladı: “Allah sağlık verir, kamuoyu ve üniversite camiasınınteveccühü olur ise başladığımız işleri bitirmek, üniversiteyi daha bir oturmuşyapıya kavuşturmak amacıyla böyle bir şeyi düşünebiliriz. Ama -altını çizereksöylüyorum- bu işler siyasi otoritenin, Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesinindevreye girdiği, yani bizim dışımızda pek çok faktöre bağlı bir şeydir. Dahahenüz birinci dönemimizin bitmesine 1,5 yıl gibi, uzun sayılabilecek bir sürevar. Bu aşamada kesin bir şey söylemek doğru değildir. Allah izin verirse,şartlar el verirse, kamuoyunun teveccühü olursa neden olmasın?”

ASÜ Rektörü Acar, programındevamında, son 2,5 yıl içinde yaşanan gelişmeleri, yapılan çalışmaları vegelecek hedeflerini anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00