• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Rektör Acar, Jest fm yayında

Rektör Acar, Jest fm yayında
Rektör Acar, Jest fm yayında

VeterinerFakültesi’nin Yapımı İçin Bahar Bekleniyor

 -İslami İlimler Fakültesi Eğitim-Öğretime Başladı -

 Yalçınkaya’nın,yeni fakültelerin son durumuna ilişkin sorusunu yanıtlayan ASÜ Rektörü, henüzbir binası olmamasına rağmen İslami İlimler Fakültesi’nin akademik personeleksikliğini gidererek öğrenci aldığını ve eğitim-öğretim faaliyetlerinebaşladığını söyledi. Veteriner Fakültesi için sponsor bulduklarını anımsatan vedesteklerinden dolayı Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş’ateşekkür eden Rektör Acar, “Veteriner Fakültesi için proje çizildi, gerekliçalışmalar tamamlandı. İnşaata başlamak için hava şartlarının düzelmesinibekliyoruz. Birkaç ay içerisinde temel atmayı düşünüyoruz. İnşallah inşaatabaşladıktan sonra 2 yıl içinde fakültemiz faaliyete geçecektir diye umuyoruz”dedi.

 -Turizm Fakültesi 2014-2015’te Öğrenci Alacak -

 Mimarlıkve İletişim Fakülteleri için de hayırsever desteği arayışında olduklarını,şayet destek bulurlarsa bu fakülteleri kısa zamanda bitirebileceklerinikaydeden Prof. Dr. Mustafa Acar, “Hayırsever desteği bulamazsak, yatırımprogramımızın öngördüğü takvime bağlı olarak bu fakülteleri hayatageçirebiliriz. Kalkınma Bakanlığı’nın üniversitemize ayırdığı yatırımbütçesinin belirli bir sınırı var. Bu nedenle belirli bir sıralama dâhilinde,yıllara yayılmış yatırım programlarımız çerçevesinde bu fakültelerimizi elealabiliriz” dedi. 2015 yılı sonuna kadar mevcut yatırımların devam edeceğini, otarihe kadar Mimarlık ve İletişim Fakülteleri için harekete geçmenin zorolduğunu ileten Rektör Acar, “Turizm Fakültesi için ise akademisyeneksikliklerini gideriyoruz ve 2014-2015 güz dönemine öğrenci alacak şekildeçalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

 -Tıp Fakültesi 750 Bin Nüfus Şartına Takıldı -

 Aksaraykamuoyunda uzun zamandır konuşulan Tıp Fakültesi’ne dair bir soruya da yanıtveren ASÜ Rektörü, şu an için Tıp Fakültesi’nin çok zor olduğunu söyledi. ASÜbünyesinde bir Tıp Fakültesi olmasının kamuoyunun arzusu olduğunu, insanların“olsa ne güzel olur” dediğini kaydeden Rektör Mustafa Acar, “Sağlık BakanlığıTıp Fakültesi için 750 bin nüfus şartı getirdi. Akıllara “Bizim gibi gençüniversitelerde Tıp Fakültesi nasıl oluyor o zaman?” gibi bir soru gelebilir.2009 yılından önce yapılmış müracaatlar olumlu neticelenmiş. Ama 2009 yılındanüfus şartı getirilmiş, 2010 yılından itibaren de yapılan girişimler sonuçsuzkalmış. ASÜ’nün talebi de 750 bin nüfus şartına takılmış” dedi.

 -Nüfus Az Olursa Hastane Kendini Çeviremez -

 750bin nüfus şartının bilimsel bir izahının da olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü,şöyle devam etti: “Bir Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kendini çevirebilmesi,masraflarını karşılayabilmesi ve döner sermaye geliri elde edebilmesi için, hergün belirli sayıda hastanın hastaneye girmesi; bu hastaların içinden belirlibir kısmının da ameliyat olması gerekiyor. Bu denli yüksek bir hasta sayısıancak belirli bir nüfusun içinden çıkabilir. Yani 750 bin nüfusun altında kalanyerlerde hasta ve ameliyat olan hasta sayısı az olacağı için, hastaneninkendisini çevirmesi imkânsız. Bazı tıp fakülteleri yıllarca binasını yapamıyor,bazıları binasını yapabiliyor ama iç donanımını sağlayamıyor, bazılarıdonanımını sağlamış olsa bile hoca bulamıyor, bazıları hocayı buluyor ama hastabulmakta zorlanıyor. Bu nedenlerle nüfus şartı ortaya konulmuş. Şu an içinASÜ’de bir Tıp Fakültesi olması çok zor görünüyor ama gelecekte inşallah olur.”

 Programdaöğrenci ve akademisyen sayısı, dışa açılım çalışmaları, ASÜ’nün Türkiyesıralamaları gibi konular dinleyiciyle paylaşıldı. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00