• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 29 °C

Rektör Acar; Basın, Düşünce Ve İfade Özgürlüğünün Temel Taşıdır

Rektör Acar; Basın, Düşünce Ve İfade Özgürlüğünün Temel Taşıdır
Rektör Acar; Basın, Düşünce Ve İfade Özgürlüğünün Temel Taşıdır
-İletişim Özgürlüğü Demokratik Sistemin Temel Koşuludur -

 İletişimözgürlüğünün önemine değinen ve basının iletişim özgürlüğünün işlerliğininsağlanmasındaki en önemli faktör olduğunu kaydeden Rektör Acar, “İletişimözgürlüğü demokratik sistemin en temel koşullarından birisidir ve iletişimin enönemli aracı da basındır. Bireyin haber alma hakkını kullanabilmesine olanaktanıyan, toplumun diğer toplumlarla etkileşim haline geçmesini sağlayan, yönetimkademeleriyle halkın bağlantı kurmasını temin eden; bu sayede istek, beklenti,talep, sorun ve çözümler hususunda kamuoyu oluşturan basın, düşünce ve ifadeözgürlüğünün temel taşıdır. Meslek etik ve ahlak kurallarına bağlı,özgürlükleri ve toplum menfaatlerini savunan basın, geleceğin şekillenmesindekien önemli güçlerden birisidir” dedi. 

-Üniversite-Şehir Bütünleşmesinde Basının Katkısı Çok Önemli -

Zorşartlar ve kısıtlı olanaklara rağmen mesleğini icra eden basın mensuplarınındürüst, adil, ilkeli ve objektif yaklaşımlarıyla, toplumun vicdanı vetercümanları olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü,  “Aksaray basını, üniversitemizde yaşanan tüm gelişmelerikamuoyuna anlatmamızda bizlere her zaman destek vermiştir. Bu destek, üniversite-şehirbütünleşmesi açısından son derece büyük bir önem arz etmektedir. Yaptıkları yayınlar,haberler ve yol gösterici eleştirilerle üniversitemizin gelişmesine katkısağlayan; başta Aksaray’ımızda görev yapan yerel ve yaygın tüm yazılı, işitselve görsel medya temsilcilerinin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, üniversitemizesundukları katkılar münasebetiyle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

RektörProf. Dr. Mustafa Acar, sözlerinin son kısmında, tüm gazeteciler için başarı vemesleki anlamda yaşadıkları sorunların çözüme kavuştuğu bir gelecek dileğindebulundu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00