• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Rektör Acar 2’inci Ahlak Şûra’sında Bildiri Sundu

Rektör Acar 2’inci Ahlak Şûra’sında Bildiri Sundu
Rektör Acar 2’inci Ahlak Şûra’sında Bildiri Sundu

AksarayÜniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Türkiye 2. AhlakŞurası’na katıldı ve “Liberal Ekonomilerin Ahlaki ve Siyasi İlkeleri” konulubir bildiri sundu.

 -Önemli Konular Derinlemesine Tartışıldı - 

 İkinciAhlâk Şûrası; Konya’da, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde,Mevlâna Celaleddin-i Rumî’nin hatırasına ithafen düzenlendi. Ahlak Şûrası’nınana konusu “Siyaset ve Ahlâk” olarak belirlendi. İki gün süren şûrada, ‘Ahlâk-Siyasetİlişkisi’, ‘Batı Siyasetinin Ahlâkî Temelleri’, ‘Uluslararası Siyasetin AhlâkîSorgulanması’, ‘İslâm Dünyasında Siyaset ve Ahlâk’, ‘Ekonomi PolitikalarındaAhlâk’ gibi konular, derinlemesine konuşuldu ve katılımcılarca tartışıldı.Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Şûra’nın 5’inci Oturumunda “Liberal EkonomilerinAhlâkî ve Siyasî İlkeleri” konulu bir bildiri sundu.

 -Akıl İnsana Ahlaklı Olmayı Telkin Ediyor -

 Ahlâk’ıninsanlık tarihi kadar eski bir kavram olduğunu, aklın insana ahlâklı olmayıtelkin ettiğini söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, kalbin de insanınahlâklı olmasını istediğini vurguladı. Kısaca Şûra’dan bahseden Acar, “Türkiye’deve dünyada, siyasetin yeniden şekillendiği bir dönemde, ülke ve dünyapolitikalarının ahlâkîliği, farklı bakış açılarına sahip ilim ve fikir adamlarıtarafından tartışıldı. Açılış ve değerlendirme oturumları dışında, 4 oturumda 8tebliğ ve bunlara dair 8 müzakere ile konular olabildiğince açık yüreklilikleve derinlemesine irdelendi. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkeseteşekkür ediyorum” dedi.

 

TYB,insanı insan yapan hasletlerin başında gelen ve hayattaki yerinin gittikçeazaldığı düşünülen ahlâkın, öncelikle ilim ve fikir dünyası çalışma alanınagirmesi için ‘Ahlak Şurası’ düzenliyor. İlk şura; 2009 yılında İstanbul’da gerçekleştirilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00