• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Projelerinizle Aday olun

Mustafa BOZDAĞ

30 Mart 2014’de yapılması planlanan yerel seçimlere 5ay gibi kısa bir süre kaldı. Yerel seçimler bu defa bölgemizde oldukça farklı geçeceğebenziyor. 

Her yerel seçimde 3-4 aday adayı olurken bu defaAday adayı sayısı oldukça fazla bu da ilçemize ayrı bir hava katmış durumda. Biribirinden değerli pırıl pırıl adaylar ve özellikle gençlerin aday olması eskilaçısından önemli bir gelişme

Şu ana Kadar adaylığı  belli olan tek aday; Büyük Birlik Partisi EskilBelediye Başkan adayı Havva İnanç Hanımefendi diğerleri ise şu an adayadayı konumunda

Aday adaylıklarını açıklayan

AkPartiden;

Niyazi ALÇAY (Eskil Belediye Başkanı)

İbrahim Güdendede(Eski Ak parti Eskil İlçe başkanı)

Şerafettin Meral (Eski Eskil Belediye Başkanı)

Sadrettin İRİŞ(Veteriner Hekim)

Coşkun Kotuk (sosyolog)

Süleyman Satıcı

MHPde ise;

Hilmi YOL(Gazeteci)

Salih TALAŞLI

Keramettin ALTAN

CHP’ye ise herhangi bir başvuru ile ilgili açıklamayapılmadı Her ne kadar CHP ilçe başkanı Özkan KEZMEZ adayımız belli 15-20 güniçerisinde açıklayacağız dese de  şu anakadar olmadı.

Vatandaşımız bölgeye gerçekten hizmet edecek, hizmetsevdalısı bir belediye başkanına oylarını verirler. Benim şahsi olarak düşüncem;Bu seçimlerde bölgeye hizmet edecek, bilinçli, çalışkan bölgeyi geliştirmekiçin projeler üreten, yeni yapılanmaya önem verecek bölgenin çehresinideğiştirecek bir başkana ihtiyacımız var. Bu dönem Niyazi ALÇAY bunu bellibir kısmını başardı.

Seçilen belediye başkanının ilk olarak Sanayi Bölgesinicanlandırarak faaliyetlerini hızlandırması şart. Eskil artık göç veren biryerleşim merkezi konumundan çıkmalı giden göçü geri getirmek için çaba sarfetmeliyiz. Ben daha önceki bir yazımda da Nüfus olarak “Aksaray’ın Büyüyenİlçesi Eskil” diye yazmıştım bu büyüme sadece nüfus olarak değil her yönüile olmalıdır.

DevirProje devri

Bir çok belediye ve devlet kurumları devlet destekliprojeler üreterek bir çok hizmeti bulundukları bölgelere kazandırdılar. EskilBelediyesi de bazı hizmetlerini bu yöntem ile yaptı diyebilirim. Örnek verecekolursak “Atık su Arıtma tesisi” bunlardan bir tanesi  Ama bu yetmez daha çok alınması gerekiyor. BuradanAhiler Kalkınma Ajansından Eskil hiç yararlanmadı. Yadayararlandırılmadı. Resmi kurumların Sodes’e 6 proje başvurusu oldu hiçbirisi geçmedi. Yada geçirilmedi.  KOPile ilgili pek fazla bilgim yok onunla ilgili şu an bir şey demem uygun olmaz. Bukonuların irdelenmesi gerek Bu proje kurumlarından yararlanılması gerektiğinidüşünüyorum.  Bunun için Eskil BelediyesiBünyesinde Proje geliştirme ile ilgili Müdürlüğün kurulması, Kısaca Önümüzdekidönem belediye de Müdürlük ve işi bilen Personel sayısının artırılmasıyapılması kanaatindeyim.

 Buradan adayadayı olan değerli hemşerilerime küçük bir öz eleştiri yapmak istiyorum. “Projelerinizle Aday olun”  projelerini açıklayan aday adaylarına ayrı tutuyorum. Mutlaka her aday adayının projesi vardır. Aday adaylarışu düşünceye kapılabilir benim projemi çalmış hayır çalma olmaz sonuçta eskilkazançlı çıkar.  Ama açıklamayan adayadaylarına da saygı duyuyorum belki onların da bir bildikleri vardır.

İnşallah önümüzdeki seçimde hizmet sevdalısı birbelediye başkanı seçmeyi başarırız. Yok eğer başaramaz da küçük çıkarlar içinoy kullanırsak o zaman bu memleket iflah olmaz. Buradan tüm aday ve aday adayıhemşerilerime Başarılar diliyorum. “Kaybeden olmasın Kazanan Eskil Olsun”Saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00