• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

“Okullar hayat olsun projesi ile okullara hayat veriyoruz”

“Okullar hayat olsun projesi ile okullara hayat veriyoruz”
“Okullar hayat olsun projesi ile okullara hayat veriyoruz”

Şimdi okullar hayat olsun projesikapsamında bu sene 13 okulumuza bu program çerçevesinde çevre düzenlemesiniaşağı yukarı bitirme aşamasındayız. Şu anda Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okuluda bu program kapsamında ilk gündeme aldığımız okullarımızdan bir tanesi.Bundan yaklaşık 5-6 ay önce tahminim Haziran ayıydı yine burada bir toplantıolmuştu. Çevre ile ilgili bir toplantı olmuştu o toplantıda mahalle sakinleriburadaki yüzlerce hanım kardeşimiz ve öğretmenlerimize inşallah bu okuluverdiğimiz veya karar kıldığımız bir program çerçevesinde güzelleştireceğimizesöz vermiştik. İşte aradan 2-3 ay geçti. mahallemizi dolaşırken okulumuzuziyaret edelim dedik. Hakikaten tertemiz pırıl pırıl olmuş. Her şeyiyleçevresiyle yeşiliyle kamelyasıyla okula layık bir hizmet olmuş. Tabii ki bizburada işimizi yaptık. Görevimizi yaptık. Her ne kadar bu belediyenin öncelikligörevi olmasa da sonuçta burada okuyan çocuklarımızın hepsi bizim yavrularımızburadaki insanlar bizim insanlarımız. Keşke imkânlarımız olsa da belki imkânımızvar ama zamanımız olsa bütün okulları bu şekilde yapabilsek. İnşallahhedefimize koyduk her sene kademe kademe 10 tane 15 tane okulumuzu Allah nasipederse bu şekilde yapmayı planlıyoruz. Ben öncelikle hayırlı olsun diyorum.Başta okulumuza öğretmenlerimize öğrencilerimize ve aynı zamanda mahallesakinlerine.

Bundan sonrası şu; aslında benim üzerindedurduğum tabii ki fiziki şartları iyileştirmemiz lazım. Fakat fiziki şartlarıniyileştirilmesi eğitim kalitesinin artırılmasıyla direk orantılı değil yani.Olmazsa olmaz bir şey ama burada size düşende bundan sonra inşallah buradaçocuklarımızın yavrularımızın daha iyi eğitim almasını sağlamak daha kalitelieğitim almasını sağlamak birde özveri. Onu zaten yapıyorsunuz. Yani çocuklaraolan sevgi muhabbet hoşgörü onların daha başarılı olması için onların hayatadaha iyi kazandırılması içinde sizlerin daha fazla gayret göstermesi gerekiyor.Zaten gösteriyorsunuz ama biraz daha vites büyütmek gerekir diye düşünüyorum.Bu işlerin en büyük faydası bu. Yani buradaki idareci arkadaşlarımızın yanienerjisini bu tip şeylere harcamaması lazım. Bundan sonra hatta ben orayatabelada asalım diyorum. “Biz yaptık siz koruyun.” Yani bundan sonrakoruyacaksınız. Enerjinizi sadece bakmakla korumakla olacak ama enerjinizin büyükbir kısmı başta şahsınız olmak üzere öğretmen arkadaşlarımızın bundan sonraburadaki çocuklarımızın eğitim kalitesinin artırılması olması gerekiyor. Çünküdiğer problemler kalkmış oluyor. Tekrar hayırlı olsun mahallemize. Zatenmahallemize de söz vermiştik. Bu bölgede en azından okula giden yollar ve diğeryollar 2-3 gündür burada çalışıyoruz. Toparladık aşağı yukarı. Ben hayırlıuğurlu olsun diyorum.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu  Müdürü Tülin İpek Çetin ise Başkan NevzatPalta’ya teşekkür ederek şunları söyledi “ Şimdi tabii ki yapılanlar karşısındao kadar heyecanlanıyoruz ki Yapılan şeyler karşısında çok heyecan duyduğumuziçin belki kelimelerle ifade edemeyiz ama çok şey söylemeye gerek duymuyorum.Teşekkürlerin en güzelini en hasını başkanımıza yapmak istiyorum. Tümöğrencilerimiz adına mahallemizde yaşayan sakinlerimiz velilerimiz adınaöğretmen arkadaşlarım adına. Gerçekten biraz önce bir öğretmen arkadaşımlasayın başkanım karşılaştı ve okulun bir önceki durumunu kendisine arz etti. Bizdeğil bu okulun daha önceki durumunu bilen öğretmen bir arkadaşımız. Neredennereye gelindiğine dair bir tablo çizdi. Bu tabloda en büyük fırça en büyükemek başkanımın ve belediyede çalışan tüm arkadaşlarımızın başkanyardımlarımızın ve işçisinden en küçük birimine kadar hepsinin emeği olduğunudüşünüyoruz ve başkanımın nezdinde hepsine çok teşekkür ediyorum. Bundansonraki çalışmalarında başarılar ki zaten başarılı kolaylıklar diliyoruzbaşkanıma. Çok teşekkür ediyorum başkanım.”

Bir öğretmen ise memnuniyetini şu şekildeifade etti. “ Önceden sorsanız çocuğunuzu bu okula gönderir miydin?göndermezdim. Vatandaşta haklıydı. Şu anda inanılmaz bir vizyonu olmuş. Okulunçehresi değişmiş başta hoca hanımı tebrik ediyorum bu konuda. Allah razı olsun.Bu okullar devletin güler yüzü. Buralar açıldıkça bu mahallenin vizyonudeğişir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kutluyorum. Özellikleemeği geçen belediyemizi kutluyorum.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00