• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Okçuluk ’ta Örnek İlçe Eskil!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil Spor anlamında Altın çağını yaşıyor. En çok ilgi duyduğumuz spor dalı futbol, Futbol ’un yanı sıra son yıllarda benimde çok ilgi gösterdiğim Taekwondo, son yıllarda düzenlenen voleybol turnuvaları, Abdurrahman Altan ile başlayan güreş ve son olarak okçuluk…

Bu dalların hepsinin Eskil’de yapılabilme potansiyeli var yeter ki alt yapı ve imkân olsun…

Bakıyorsunuz Eskil gücü birçok olumsuzluklara rağmen bugün Play Off’ta, yeri geldi bu kardeşlerimiz soyunma odası vermediler otobüste formalarını giyip maça çıktılar kazandılar. Yeri geldi ciddi hakem hataları ile karşı karşıya kaldılar.  Güreşte Gözlük Yaylasından Ali Altan’ın oğullar Abdurrahman Altan ve Ahmet Altan sürekli başarılı sonuçlar alıyor. Abdurrahman Altan en son Samsunda kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.  Taekwondo ’da Şeyma Nur helvacı Aksaray Şampiyonu oldu. Ömer Hocamın eskil spor ’unda özellikle Taekwondo katkısı büyük kendisine teşekkür ediyorum.

Köyler arası futbol turnuvası tüm hızıyla devam ediyor. Burada bu turnuva bitecek hepimiz daha sonra birbirimiz görüp selamlaşacağız. Birbirimizi üzecek kıracak hareketlerden kaçınmamalıyız. Futbolcu kardeşlerimizde maçlara çıkarken Yunanistan maçına çıkıyormuş gibi sahada sert futbol oynamasının gereği yok, sosyal Medya’dan bazı darbe görüntüleri gördüm inanın süper Lig’de olsa faulü yapan futbolcu Futboldan men edilir. Yine de turnuvamız çok güzel gidiyor bu turnuvanın güzel anılar bırakacak şekilde tamamlanması en büyük temennimdir.  Buradan turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ata Sporumuz Okçuluk…

Okçuluk bizim çok yapmadığımız günümüzde unutulmaya yüz tutmuş ata sporlarımızdan birisidir. Bu Spor’u hemşerilerimizden Bayram Kırkıl Hoca’nın girişimleri ile Eskil’de yapılmaya başladı.  Kısa sürede büyük ilgi gördü Aksaray’ın diğer ilçelerin de okçuluk spor ’un yapıldığı duyuldu. En son Ağaçören ilçesinden bir ekip geldi. Ekip içerisinde Ağaçören Halk Eğitim Müdürü Ağaçören Sosyal Yardımlaşma Müdürü ve Köylere Hizmet Götürme birliği personellerinin bulunduğu bir ekip geldi. Bu ekip Eskilde okçuluğun nasıl geliştiğini ve ne durumda olduğunu yerinde görmek için gelmişler. İlk ok atışlarını ilçemizde yapmışlar, Bayram Kırkıl Hoca’dan okçuluk sporu hakkında kapsamlı bilgi alıp Ağaçören’de bu konuda proje çalışması yapacaklarını ifade edip ilçemizden ayrılmışlardır.

Sonuç olarak, Eskil spor anlamında gelişiyor, bu branşların birleştirilerek Eskil Belediyesi çatısı altında bir kulüp haline getirilerek bir şemsiye altında bu sporlar yapılmalıdır.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00