• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Nurettin Aktan, Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını Açıkladı

Nurettin Aktan, Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını Açıkladı
Nurettin Aktan, Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını Açıkladı

Harita mühendisi Nurettin Aktan Ak Parti İl Başkanlığında İl Başkanı Muhammet Fatih Yıldırıcı ya AK Parti'den Aksaray Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu gösteren dosyayı teslim etti ve resmen aday adayı oldu Aktan, yaptığı basın toplantısında, Aksaray'a hizmet etmek için belediye başkanlığına aday adayı olduğunu ifade etti.

Belediyecilik ve şehircilik konusundaki tecrübelerimi Aksaray'a hizmet için kullanmak istediğini ifade eden Aktan, şunları söyledi.      Bugün burada, şahsımın Aksaray Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. Bugüne kadar Aksaray halkının birçoğuyla istişare ettim, Aksaray kamuoyunun talepleri ve hemşerilerimin yoğun teveccühü üzerine, gerek burada bulunan siz değerli kardeşlerimin, gerekse değerli basınımız aracılığı ile bütün hemşerilerimin huzurunda, üyesi bulunduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Aksaray Belediye Başkanlığına aday adayı olduğumu ilan ediyorum.

        Ak Parti aday adayları arkadaşlarıma, aynı zamanda diğer partilerin adaylarına başarılar diler, şehrimiz için en hayırlısının olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.

      1990 yılında Yıldız Üniversitesi’nden mezun olduktan kısa bir süre sonra Aksaray Belediyesi’nde çalışmaya başlayan 1996 yılına kadar Hrt. Müh. Ve Harita müdürü görevlerinde bulunan 1996 yılında ise serbest çalışma hayatına atılarak çeşitli belediyelerin imar uygulama çalışmalarını yürüten,  gerek memurluk, gerekse serbest ticaret hayatında belediyelerin içinde bulunmuş, belediyeciliği özümsemiş, tecrübe etmiş bir evladınız, bir kardeşinizim.

     Çok kıymetli hemşerilerim, şundan emin olmanızı isterim ki; Biz Aksaray’ın sorunlarını biliyor, sadece bilmekle kalmayıp, aynı zaman da bu sorunların çözüm yollarını da iyi biliyoruz. Belediyecilik alanında Aksaray’ı daha doğru ve daha iyi yönetmeye bu sebeple talip olduk.

      Değerli kardeşlerim, değerli hemşerilerim. Bendeniz siyaset hayatına bugün atılmış biri değilim. Bundan önce 2009 yılında Saadet Partisi’nden aday adayı ve sonrasında da aday olarak bir seçim süreci geçirdim. Akabinde görev aldığım il başkanlıklarında; konuşmalarımı, haberlerimi, görüşlerimi, projelerimi ve kişiliğimi takip ettiniz. Yani şahsım hakkında bir kanaat oluşturacak önemli bir süre siyasette bulunduğumu birçoğunuz biliyorsunuz. 

     Biz Bir Aksaray sevdalısı ve belediyeciliği bilen birisi olarak önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerle bütün projelerimizi sizlerle ayrıntılı bir şekilde paylaşacağız.  Ancak,   Aksaray’ın belli başlı sorunlarına ne gibi çözümler üreteceğimizi genel hatlarıyla yedi ana başlıkta sizlerle paylaşmadan da geçemeyeceğim;

1-    Musluklardan, baraj sisteminden bağımsız, içilebilir bir yeraltı kaynak suyu akmasını sağlayacağız.

2-    İl standartlarına uygun bir şekilde şehirleşme ve altyapı çalışmalarını yeniden planlayacağız. İmar plan dışı münferit hizmetlerimiz de olacak.  Mesela; kullanımı Aksaray Belediyesine ait Hasandağı yamacındaki piknik alanının;  spor kamp yeri, dağ sporları merkezi, tatil ve piknik alanı olmasını sağlayacağız.

3-    Sporun her türlü alanında şehrimizi yukarılara taşıyacağız.

4-    Aksaray’ı sosyal ve kültürel çalışmalarla Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız.

5-    Bakanlıklarla ortak hareket edip belediye bünyesinde müdürlükler kuracak ve belediyemizi daha kurumsal bir yapıya kavuşturacağız. Her çalışan güler yüzüyle yaptığı hizmetlerle sizlerin yüzünü güldürecek.

6-Yapacağımız büyük projelerin doğru anlaşılıp, daha iyi yapılması ve çalışmaların istişare edilmesi için Aksaray Kent Konseyi kuracağız. Bunun yanında bütün mahallelerde mahalle komiteleri kurarak çalışmalarımıza halkımızı da katacağız. Bu şekilde eksiksiz ve kesintisiz hizmet vereceğiz.

7- Etkili ve daha hızlı çalışma yapabilmek için belediye başkanı danışmanlarından bir komitemiz olacak. Bu komite gecesini gündüzüne katarak Aksaray’a yeni ufuklar açmak için çalışacak.

        Amacımız, yakın bir geleceğin büyükşehir belediyesine aday Aksaray’ımızı sosyal, kültürel, fiziksel, manevi her türlü alanda bir dünya şehri konumuna getirmektir. Bunu hep beraber yapacağız.

        Değerli hemşerilerim, yapacağımız bu çalışmaları, geçmişte ve bugün şehrimize çok değerli hizmetleri olmuş belediye başkanlarımızı eleştirmek için değil, sosyal belediye ve şehirleşme anlamında ortaya daha iyi bir hedef, daha iyi bir vizyon koymak için paylaştığımı bilmenizi istiyorum.

        Çocuklarımızın geleceği için, Aksaray’ın modern, üreten ve daha iyi yaşanılabilir bir şehir olabilmesi için, Allah rızası için desteğinizi bekliyor, sözlerime son verirken,

 

 

            Biliniz ki;    Sözünüz ,    Sözümdür,

                    Gücünüz,    Gücümdür,

Bilirim ki;  Dualarınız,   Bizimledir.

Allah, yâr ve yardımcımız olsun.

Sizleri ve hemşerilerimi, sevgi ve saygıyla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum. dedi Belediye Başkan aday adaylığına çok sayıda gazeteci ve Partili katıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00