• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Niyazi Alçay’ın eksiklikleri!

Mustafa BOZDAĞ

Niyazi Alçay 2 dönemlik belediye başkanlığı sürecinde Ak parti rüzgarını da arkasına alarak döneminde Eskil’e en çok hizmet yapan belediye başkanı diyebilirim.

İlk döneminde hızlı bir giriş yaptı.  Hizmete aç olan ilçemizde yaptığı her çalışma Eskil’e ayrı bir güzellik kattı. Kısaca vatandaş tarafından takdir edildi.

Fakat bunun yanında yapmadıkları, yapamadıkları, yada yapmak istemediği olan hususlar var…

Başkan Alçay ile ilgili  bu hususları madde madde ele alırsak;

1-)Başkan Alçay’ın özelliği yok dediği an onun tersini yaptırmanın çok mümkün gözükmeyen bir yapıya sahip bir kişiliğe sahip, bu özelliğinden dolayı birçok kişi ile ters düşmüştür. Meclis üyeleri, Ak Parti ilçe başkanları, hatta yol arkadaşı Necati Belgemen ile bile ters düşmüştür.

2-)Halk ile buluşma toplantıları: Başkan Alçay’ın halk gözünde artı puan almasını sağlayan Her yıl halkla buluşma günü adı altında halkı bilgilendirme kısaca halka hesap verme günleri düzenlemesiydi. 2. Döneminde ise bu toplantıları hiç yapmadı. Bu bana göre bir eksiklik tabi yapmamasının sebepleri olabilir.  

3-)Sosyal ve Kültürel programlar: ilk döneminde sosyal ve kültürel bir çok program düzenledi. Son yıllarda da bu tür etkinlikleri düzenlememesi süreklilik kavramına ters düştü.

4-)Belediyenin az personel ile çok iş yapma politikası: Bu tartışmaya açık bir konu bazı idareciler az adamla çok iş, bazı idareciler ise Personel’den daha iyi verim alabilmek için daha fazla personel ile kurumsallaşma yolunu seçer. Gelinen noktada Başkan Alçay’da az personel ile çok işi politikasını gütmüştür. Bu politika genelde idarecinin çalışan üzerinde otorite zayıflığına sebep olur.

5-)Medyatik değil: çok fazla medyatik değil, buda tartışmaya açık bir konu, ama ben Yerel bir yöneticinin Şerafettin Başkan gibi medyatik olmasını isterim.

6-)Kurumsallaşamama: Başkan Alçay ilk seçildiği dönemde oluşturduğu birimler ile yola devam etmesi yeni birimler açılmamaması, emekli olan personel yerine yeni personel alınmaması, Belediye bünyesinde ilgili birimlere Mühendis istihdamı olmamasının bir eksiklik görüyorum.

7-)Eskilgücü yerinde saydı: sportif tesis olarak FİFA standartlarında saha, tribün, kapalı spor salonu, halı saha hepsi var fakat Eskilgücünde bir türlü başarı gelmedi. Burada varsa bir aksaklık giderilmesi gerekiyordu.  Eskilgücü turnuvalarında katkısıyla daha iyi bir yerde olabilirdi. Maddi destek sunulsa da başarı olmadı.

8-)Seçim vaatleri: Seçim vaatleri içerisinde yer alan Her Mahalleye Kültür merkezi, Et Entegre tesisi, Otogar gibi projelerin yapılmaması seçim döneminde sözünü verdiği bu projeler ile ilgili açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak, Bunlar benim gördüğüm başkan Alçay üzerindeki eksiklikler belki ben yanlış düşünüyor, yada yanlış görüyor olabilirim. Eleştirilerime Cevap hakkı açıktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00