• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Niğde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazırlanıyor

Niğde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazırlanıyor
Niğde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazırlanıyor

KonyaOvası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Konya, Niğde, Aksarayve Karaman’da bulunan toplam 7 üniversitenin işbirliğinde kurulan UNİKOP, buyıl ikincisini gerçekleştireceği KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu öncesistratejik planlama kurulu toplantısı düzenledi. Niğde Üniversitesi Ayhan ŞahenkTarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde düzenlenen toplantıya UNİKOPüyesi üniversitelerin temsilcileri ve KOP İdaresi yetkilileri katıldı.

NiğdeÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener başkanlığındagerçekleştirilen toplantıda 2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu ve UNİKOP SporOyunları’nın hazırlıkları görüşüldü. Birincisi Selçuk Üniversitesi’nin dönembaşkanlığını yürüttüğü 2013 yılında Konya’da düzenlenen ve Kalkınma Bakanı CevdetYılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı KOPBölgesel Kalkınma Sempozyumu’na bu yıl yine bakan düzeyinde katılımlarınolacağı ayrıca Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da bu sempozyumakatılabileceği ifade edildi. Uluslararası düzeyde bilim insanlarını ve sektörtemsilcilerini buluşturularak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerineimkân sağlanmasının amaçlandığı toplantı 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde NiğdeÜniversitesi’nin yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni ile hizmete açmayıplanladığı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyumçerçevesinde ayrıca UNİKOP Spor Şöleni düzenlendi. 4 branşta gerçekleştirilecekmüsabakalar UNİKOP Üyesi üniversitelerin bulunduğu 4 farklı şehirde yapılacak.Spor dalları ve müsabakaların gerçekleştirileceği üniversiteler ise şöyle;

Basketbol;18-22 Ekim tarihlerinde Niğde Üniversitesi,

Futsal; 15-18 Ekimtarihlerinde Mevlana Üniversitesi,

Hentbol;15-19 Ekim tarihlerinde Aksaray Üniversitesi,

Voleybol;15-16 Ekim tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00