• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Niğde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazırlanıyor

Niğde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazırlanıyor
Niğde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazırlanıyor

2014 Nevruzunda Türk DünyasıNiğde’de buluşuyor

  NiğdeÜniversitesi, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi ve M. Akmulla BaşkurtDevlet Pedagoji Üniversitesi (Rusya Federasyonu) işbirliği ile 18-21 Mart 2014tarihleri arasında “I. Uluslararası TürkDünyası Araştırmaları Sempozyumu” düzenlenecek.

 

NiğdeÜniversitesi Kaşgarlı Mahmut Uygur-Çin Araştırmaları Merkezi tarafından organizeedilen ve Niğde Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma;Türk Cumhuriyetleri yanı sıra ABD, Almanya, İtalya, Çin, Japonya, Rusya, İran,Arnavutluk, Moğolistan, Ukrayna, Afganistan, Makedonya, Ürdün, Kosova gibiülkelerin de yer aldığı 20 ülkeden Türk Dünyası üzerine bilimsel çalışma vearaştırma yapan çok sayıda bilim insanı tarafından toplam 817 bildiriningönderildiği belirtildi. Yapılan değerlendirme sonucunda gönderilen 817bildiriden 485 bildirinin sunulmasının uygun bulunduğu ifade edilen sempozyumdabildirilerin Türkiye Türkçesi dâhil, diğer Türk lehçeleri veya İngilizce olaraksunulacağı ifade edildi.

 

Türk Dünyasınıilgilendiren özellikle dil, edebiyat, eğitim, tarih, sosyoloji, arkeoloji,sanat tarihi, uluslararası ilişkiler ve iletişim konuları ve sempozyum afişindebelirtilen diğer konuların ele alınacağı sempozyumda konulara akademikanlayışla değinilmesi, tartışılması ve uygun olanların ortak projeleredönüştürülmesi amaçlanıyor. Türk Dünyası üzerine araştırma yapan akademisyen vearaştırmacıları bir araya getirme özelliği de taşıyacak olan sempozyumun bilgiüretimine katkı sağlaması ve yeni bakış açıları sunması da bekleniyor.

 

Sempozyumdüzenleyicisi üniversiteler tarafından alınan karar ile birlikte birincisiNiğde’de gerçekleştirilecek olan sempozyumun ikincisinin Kazakistan’da üçüncüsününde Başkurdistan’da (Rusya Federasyonu) düzenleneceği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00