• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ne Olacak Bu Gençliğin Hali?

Hüseyin Gök
Cennet ülkemiz Türkiye’miz. 70 milyon nüfusa sahip olan ülkemiz. Ve nüfusumuzun büyük çoğunluğu oluşturan gençlerimiz, yani biz.

Bir ağaç nasıl gövdesi olmadan yaşayamaz ise, gençlerde içinde bulunduğu toplum için öyledir. Toplumun gövdesidir, bel kemiğidir. Peki bu gövdeyi en doğru şekilde kullanabiliyor muyuz? Ya da bu Gövde’nin hali vaziyeti nedir? 

 

Maalesef ki doğrudan şahit olduğumuz ülkemizin gençliğinde var olan gidişat kimseyi memnun edecek cinsten değil.  “Gençsek içecekmişiz, gezecekmişiz, o bar senin bu bar benim misali yaşayacakmışız, hayata bir kere mi gelmişiz kısacası her haltı yiyecekmişiz” Günümüzde gençlerin çoğunun  ideolojisi, büyük insanların yaptığı gibi fikir ideolojisinden ziyade bu basit, hayati zevk gibi görünen sınırlar çerçevesindedir.. Zevk kavramı, eğlenmek kavramı sadece bunlardan ibaretmiş edasıyla yansıtılmakta ve uygulanmakta maalesef. Kimi bilincinde olarak gerçekten içinden gelerek, kimi içinde bulunduğu ortamın etkisiyle… Sonuçta iki şekilde de uygulanmakta.

 

İşin sinir bozucu yanı ise sığınak olarak da kullanılan cümle; ”Yeni nesil gençlik işte napalım.” Yok böyle bir şey!!! Yeni nesil diyoruz yenilik diyoruz, gelişim diyoruz. Bu demek değildir ki Avrupa özentiliği yapmak, kendi benliğimizi yitirmek, beşeri zevkler uğruna rezilliklere buluşmak… Beşeri aşklar, zevkler düşünülüyor da peki ilahi aşk nerede? Benim şahsi fikrim bu tür olumsuzluklar sebebi; maneviyat eksikliği. Bu da doğrudan çevreyle bağlantılı. Öncelikle aile, daha sonra arkadaş ortamı. Önemli rol tabiî ki ailede. Malesef ki günümüzde Türk kültür kimliğinden tamamen kendi benliğini yitirmiş, kendini modern(!) diye tabir eden o kadar çok aileler var ki. Yani temeli sağlam olmayan bir bina için elimizden geleni yapalım nafile, o, en ufak bir zelzelede bile tuzla buz olacaktır. Bizim yapmamız gereken “Türklük gururu şuuru,İslam,ahlak ve fazileti” düşüncesine kafamıza ve yüreğimize kazımak. Bundan sonra ki yeni yeni nesiller bizlere ait olacak. Belki bir öğretmen olarak, belki ana-baba olarak. İşte kazıdığımız bu düşünceyi en saf haliyle bu yeni nesillerimize aktarmakta boynumuzun borcudur.

 

Biz fikirleri konuşalım, BÜYÜK insan olalım! Gençliğimize ve var olan tehlikelere karşı önlemler alalım, aldırtalım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00